Terveyttä, työhyvinvointia ja hyvä vire arkeen - tosissaan, mutta ei liian vakavasti 

"Joni ja Kaisa osasivat esittää asioita juuri niin kuin toivoimmekin: herättämällä ihmisiä tekemään oikeasti muutoksia elämäntapoihinsa. Voin täydestä sydämestä suositella Jonia ja Kaisaa!"
- Maria Gillberg, Trimble Solutions

Asiantunteva ja hyvin koostettu valmennus, joka vastasi juuri meidän tarvettamme. Saimme uusia ja hyviä käytännön vinkkejä, joiden avulla jokainen meistä voi vaikuttaa omaan palautumiseensa ja hyvinvointiinsa.
- Tiia-Maria Kreivi, Talenom

Työhyvinvointiluennot ja -valmennukset yli 10 vuoden kokemuksella

Leipälajimme on auttaa ihmisiä voimaan ja jaksamaan paremmin. Kaikki mitä teemme - niin luennot, workshopit kuin pidemmät valmennukset - tähtäävät tähän.

Miksi näin?

Kun autamme ihmisiä voimaan paremmin, se näkyy työpaikalla:

✅ Parempana tuottavuutena

✅ Vähentyneinä sairaspoissaoloina

✅ Hyvänä työnantajamielikuvana

✅ Sitoutumisena yrityksen missioon

✅ Yksilön kykynä elää itselle mielekästä ja merkityksellistä elämää myös vapaa-ajalla

👉 Tämä on kaikkien etu: yrityksen, omistajien, johtajien, esihenkilöiden ja työntekijöiden.

Miksi valita juuri meidät auttamaan teitä?

Olemme olleet ihmisläheisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sanansaattaja jo yli 15 vuoden ajan. Yli sadan vuosittaisen työhyvinvointivalmennuksen kautta olemme löytäneet parhaat keinot joilla auttaa ihmisiä voimaan paremmin:

✅ Ei saarnausta, syyttelyä, pelottelua eikä sormella osoittelua, vaan ihmisläheistä ja tavallisen ihmisen arjen realiteetit huomioon ottavaa auttamista.

✅ Ei rutikuivia kalvosulkeisia vaan rennonletkeää, elämänmakuista ja huumorillakin höystettyä asiaa ja konkreettisia ohjeita jokaisen arkeen heti vietäväksi.

✅ Yhdistelemme tutkittua tietoa ja yli 15 vuoden valmennuskokemuksen kautta arjen kenttäkokeissa koeponnistettuja, käytännössä toimiviksi todettuja työkaluja.

✅ Autamme ihmisiä hahmottamaan paremmin mm. miksi omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on joskus todella vaikeaa, mutta oikeita asioita tekemällä mahdollista.

✅ Annamme myös tuhdin kokoelman konkreettisia, helppoja matalan kynnyksen ohjeita, joilla voi alkaa parantamaan omaa hyvinvointiaan vaikka heti tilaisuuden päätteeksi.

Miten luennot ja  valmennukset toteutetaan?

Tilaisuudet voidaan järjestää livenä teillä tai muissa sopivissa tiloissa – toimintasäteemme on pääasiassa Hangon ja Nuorgamin välinen sektori (joskin Brysselissäkin olemme piipahtaneet luentoreissulla).

✅ Tilaisuudet onnistuvat helposti myös etänä Teamsilla, Zoomilla, Google Meetillä, jne. Työhyvinvointivalmennukset ja -luennot etänä sujuvat meiltä helposti:  verkkovalmennushistoriamme ulottuu vuoteen 2010 asti.

✅ Tarjoamme veloituksetta ilmaisen luentotoivekyselyn verkon välityksellä (SurveyMonkey), johon osallistujat voivat halutessaan kertoa mihin toivovat vastauksia.

 

Voisimmeko olla teillekin avuksi?

Pyydä tarjous!

Ota rohkeasti yhteyttä (040 5958 608 tai [email protected]) tai täytä oheinen lomake.

Otetaan puhelu, juodaan kahvit tai syödään lounas ja autan mielelläni koostamaan teille parhaiten toimivan setin. 🙂

- Joni Jaakkola, toimitusjohtaja, Optimal Performance Oy

Keitä olemme?

Suosituimmat työhyvinvointiluennot ja -valmennukset:

 

Terveys ja hyvinvointi arjen prioriteetiksi

Luennoitsija: Joni tai Kaisa Jaakkola

Onko terveys meille tärkeää vain puheissa, jäävätkö hyvinvoinnin teot arjen jalkoihin?

Tällä luennolla pääset pysähtymään hyvinvoinnin merkityksen äärelle. Saat konkreettisia suuntaviivoja teorian viemiseksi käytäntöön.

Luento sisältää sekä teoriaa, että käytännön neuvoja unen, palautumisen, paremman ruokailun ja liikunnan tapamuutoksiin.

Luennon kesto: 1-2h tai 2-3h workshop

Hyödyt: Osallistuja saa kokonaisvaltaisen näkemyksen siitä, millaisista kokonaisuuksista yksilön fyysinen (työ)hyvinvointi koostuu, sekä teoriassa että käytännössä.

Parempi (työ)vire paremmilla elämäntavoilla -luentosarja


Luennoitsija: Joni tai Kaisa Jaakkola tai molemmat

Neljän luennon tai valmennuksen sarja, jossa käydään läpi paremman vireen tärkeimmät perusasiat teoriassa ja käytännössä. Viihdyttävää, käytännönläheistä ja ajatuksia herättelevää puhetta elämäntapamuutoksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tuomisesta osaksi arkea – sitä kiireisintäkin.

Luentosarjan teemat:

1. luento: Parempi jaksaminen ympäri vuoden
2. luento: Uni ja palautuminen jaksamisen perustana
3. luento: Ravinnosta tasaista virtaa
4. luento: Liikunta ja hyvä kunto kohottavat virettä

Kesto: 4 x 1-2h luento tai 4 x 3h workshop

Hyödyt: Syväluotaava valmennussarja, jonka avulla osallistujat oppivat ymmärtämään teoriaa elämäntapojen ja ympärivuotisen motivaation taustalla, sekä saavat konkreettiset ohjeet oman jaksamisen kohentamiseen ja parempaan vointiin.

Virtaa ja voimavaroja työhön ja arkeen - teoriaa ja käytäntöä

Luennoitsija: Joni Jaakkola

Mitä hyötyä oman hyvinvoinnin parantamisesta on - mitä meiltä usein unohtuu? Entä miksi modernissa maailmassa hyvinvointi ajautuu helposti sivuraiteille ja mitä asialle voi tehdä?

Tällä luennolla kuulet neljä tärkeintä ajatusta ympärivuotisen hyvän vireen rakentamiseen. Parempi vointi lähtee paremmasta ajattelusta!

Jonin humoristinen ja tolkullisiin tekoihin – ei mehupaastoihin ja nippelitiedon nysväykseen – kannustava puheenvuoro puree kaikkiin, aktiiviurheilijoista sohvaperunoihin.

Kesto: 1-2h luento tai 2-6h workshop

Hyödyt: Auttaa kuulijaa ymmärtämään, miksi omasta hyvinvoinnista huolehtiminen unohtuu ja kuinka omaa ajatusmaailmaa muuttamalla terveellisten elämäntapojen toteuttaminen muuttuu yksinkertaisemmaksi. Kuulija ymmärtää, miten ajatella hyvinvoinnista pysyäkseen hyvässä kunnossa ympäri vuoden.

Pienillä hyvinvoinnin teoilla parempaan jaksamiseen

Luennoitsija: Kaisa Jaakkola

Miten jaksaa kuormittavassa työssä ja vieläpä palautuakin siitä? Miten nykyiset elämäntapasi vaikuttavat jaksamiseesi ja olisiko muutosta mahdollista tehdä pikkuisen paremmin -asenteella?

Tällä luennolla osallistujat pääsevät pohtimaan pienten päivittäisten valintojen vaikutusta omaan arjen jaksamiseen.

Luento sisältää teoriaa ja käytännön neuvoja sopivan palautumisen ja kuormituksen tasapainon rakentamiseen. Kaisan innostava, inhimillisen salliva ja lennokas luennointityyli inspiroi muutoksiin.

Kesto: 1-2h luento tai 2-3h workshop

Hyödyt: Auttaa kuulijaa tunnistamaan omia jaksamisen haasteitaan ja hahmottamaan polkua kohti parempaa virettä. Auttaa huomaamaan, että kiireisessäkin arjessa voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Palaudu ja vahvistu – vähennä stressiä ja jaksa paremmin

Luennoitsija: Kaisa Jaakkola

Puolet suomalaisista työikäisistä ei palaudu riittävästi omassa arjessaan. Moni ei kuitenkaan tunnista alipalautumista. Mitä tälle yhtälölle voi tehdä? Kuinka voimme oppia suojelemaan omaa palautumistamme ja ymmärtää psykologisen ja fysiogisen palautumisen erot ja yhteneväisyydet?

Jaksamisen hallinta edellyttää itsensä johtamista – meidän täytyy oppia ymmärtämään, että niin negatiivisesta kuin positiivisesta stressistä tulee palautua.

Luennolta saat paljon konkreettista tietoa palautumisen parantamiseen konkreettisin keinoin (mm. unen, ravinnon ja liikunnan vaikutus palautumiseen).

Kesto: 1-2h luento tai 2-6h workshop

Hyödyt: Auttaa ymmärtämään palautumisen moninaisuutta ja tunnistamaan omaa alipalautumista. Kuulija motivoituu tekemään konkreettisia muutoksia valitsemallaan palautumista edistävällä hyvinvoinnin osa-alueella.

Hyvän ja tuloksekkaan tiimihengen rakentaminen

Luennoitsija: Joni Jaakkola

Mistä syntyy toimiva työyhteisö? Mikä vaikuttaa hyvään tiimityöhön? Entä mitä on hyvä johtaminen? Miten annat ja otat vastaan palautetta - mitä välttää ja mistä pitää kiinni? Miten motivoida yksilöitä mukaan yhteisten päämäärien saavuttamiseen?

Tämä luento on Jonin tuhti tietopaketti tolkullisesta työelämästä Väkevä työelämä -kirjan hengessä.

Kesto: 1-2h luento tai 2-3h workshop

Hyödyt: Auttaa välttämään tiimihengen rakentamisen yleisimmät sudenkuopat, opettaa ymmärtämään teoriaa hyvän tiimihengen taustalla sekä antaa paljon konkreettisia ja omaan työhön sovellettavissa olevia ohjeita.

Referenssit

"Meidän porukallemme ja käynnissä olevalle hyvinvointikampanjalle luento oli loistava kokonaisuus, josta jäi varmasti jokaiselle jotain konkreettista käteen ja ammennettavaa oman hyvinvoinnin kehittämiseksi."

- Salla Reinikainen, Ubisoft RedLynx