Tytti Koro

 Kuva: Mirella Ruotsalainen

Kuva: Mirella Ruotsalainen

Kolmen pienen lapsen äitinä olen oppinut yhdistämään perhe-elämän, harrastukset ja oman hyvinvointini terveellisistä elämäntavoista tinkimättä. Aiemmin maratonjuoksuakin kokeilleena löysin lopulta oman juttuni raskailla painoilla tehtävästä punttisalitreenauksesta. Palasin myös rakkaan nuoruuden harrastukseni, ratsastuksen pariin.

Tammikuussa 2010 aloitin Precision Nutritionin Lean Eating -onlinevalmennuksen. Ajattelin, että se olisi jälleen yksi epätoivoinen yritys pudottaa vuosien aikana kertynyttä painoa. Olin väärässä.

Tuloksia alkoi syntyä nopeasti ravintomuutosten ja vähitellen raskaammaksi muuttuvan painoharjoittelun myötä. Precision Nutrition muutti käsitykseni laihduttamisesta ja painonhallinnasta täysin. Koen valmennuksen olleen suurin suunnanmuuttaja ikuisesti ylipainoiseksi tuomitusta jojo-laihduttajasta pysyvästi hyvinvoivaksi ja sporttiseksi minuksi.

Matkani ei ole ollut täysin mutkaton, sillä vuonna 2012 aikaa sitten minulla diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta. Koska oma tilanteeni ei ollut lääkäreillekään kovin selkeä, jouduin itse ottamaan selvää tilanteestani. Minusta onkin tullut sitkeä ongelmanratkaisija. Kokemuksistani pystyn ammentamaan myös asiakastyössä. Vuonna 2013 kävin muiden valmennusopintojeni päälle vielä Life Coach -koulutuksen voidakseni auttaa asiakkaitani mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Tällä hetkellä asiakkaani ovatkin usein varsin monen terveysongelman kanssa painivia. Teen tiivistä yhteistyötä yhteistyölääkäreidemme kanssa.

Tiedän omakohtaisesta kokemuksestani, millaista on lähteä tekemään elämäntaparemonttia ihan täydellisestä nollapisteestä, kun rasvaa on poltettavana paljon. Ylipainoisesta sohvaperunastakin voi kuoriutua alta ihan toisenlainen ja energinen ihminen. Minulta löytyy paljon tsemppihenkeä – saamme varmasti yhdessä hienoja tuloksia aikaan!


Tytin Youtube-kanava

Tästä pääset Tytin Youtube-kanavalle. Klikkaa itsesi tilaajaksi!

Alta voit katsoa Tytin videon stressistä ja sen hallinnasta, sekä tehdä valmennustehtävän. Luvassa on tärkeää asiaa ja Tytin omin sanoin, huonoa huumoria :)

Koulutus:

 • PIRAMK: Tradenomi (kaupallinen mediaviestintä, multimedia), 2002
 • MedikaNOVA: Refleksologinen vyöhyketerapia 1.-4., 2005, (sisältäen peruslääketieteen opintoja, ravitsemusneuvontaopintoja, koliikkivauvan refleksologinen hoito)
 • Reiki I, 2007
 • Terveysopisto Salus: Ravinto-oppi-I, Ravinto-oppi-II ja Ravinto-oppi-III, 2010, Helsinki
 • Charles Poliquin: Biosignature Level 1, 2010, New York City, USA
 • Charles Poliquin: Biosignature Level 2, 2010, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: PICP Level 1 (Personal Training), 2011, Lontoo, Iso-Britannia
 • Charles Poliquin: Biosignature Level 1 (kertaus), 2011, Halmstad, Ruotsi
 • Precision Nutrition Certification -ravintovalmentajakoulutus, 2011
 • Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentajan koulutus, 2012, Tampere
 • Valmentamo Oy: LCF Life Coach® -koulutus, 2013, Tampere
 • Charles Poliquin: Strength & Wellness Conference, 2013, East Greenwich / Rhode Island, USA