Palaudu ja vahvistu -verkkovalmennuksen ovet on nyt avattu!

Juuri siksi minulla on sinulle tärkeä kysymys: haluaisitko olla virkeämpi ja energisempi arjessa, työssä, kotona ja sinulle tärkeiden asioiden parissa?

Jos kyllä, olet saapunut oikeaan paikkaan.

Lue tämä sivu loppuun niin opit, millaista rentouttavaa sisältöä Palaudu ja vahvistu -verkkovalmennus sisältää.

❤️ -Kaisa

PalauduJaVahvistu2.jpg

Kahdeksan viikon Palaudu ja vahvistu -verkkovalmennus pohjautuu supersuosittuun uusimpaan kirjaani, jota on myyty jo yli 11 000 kappaletta.

Tietoa on helppo lukea kirjasta, mutta tiedon soveltaminen arjessa on monelle vaikeaa. Siksi olen luonut tämän verkkovalmennuksen – se on vastaus toiveeseen lukijoiltani (“tekisit verkkokurssin palautumisesta!”).

Ehkä pohdit, onko Palaudu ja vahvistu -valmennus sinua varten. Olen ehtinyt saamaan satoja tyytyväisiä palautteita kahdelta ensimmäiseltä valmennuskierrokselta. Eniten valmennuksen opeista ovat hyötyneet:

 

✅ Pienten lasten äidit ja isät

✅ Vuorotyötä tekevät ihmiset

✅ Aloittelevat ja pitkän linjan yrittäjät

✅ Kuormittavaa työtä tekevät tietotyöläiset

✅ Johtajat, päälliköt ja esimiesasemassa olevat

✅ Vuosia palautumisen tai uupumuksen kanssa kamppailleet

✅ Tavoitteellisesti liikkuvat naiset ja miehet

✅ Ihmiset, jotka tietävät kyllä, että jotain pitäisi tehdä mutta ei tiedä mistä aloittaa

✅ Ihmiset, jotka tietävät kyllä mitä pitäisi tehdä mutta eivät saa yksin muutosta käyntiin

 

Kuulutko sinä yllä oleviin? Jos kyllä, tule ihmeessä mukaan. Oman paikkasi voit hankkia alta jo nyt. Pääset heti tutustumaan sinua varten rakentamiini ennakkotehtävään. Valmennus alkaa 3.10. Tervetuloa! ❤️

 

HUOM: Voit maksaa osallistumisesi verkkopankilla ja luottokortilla sekä myös liikuntaeduilla (Smartum / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit). Liikuntaetumaksuissa ole yhteydessä mailitse osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi.

 

Alta löydät tiivistettynä mitä tulet oppimaan kahdeksan viikon aikana – voit edetä täysin omaan tahtiisi, tämä valmennus ei ole suoritus. Ensin lisäämme tietoa, sitten kannustan sinua pienin askelin muutoksiin. Aikaa on runsaasti, ei siis paineita!


Valmennuksen aikana käsittelemme yhdeksää teemaa, jotka vaikuttavat palautumiseen ja jaksamiseen:

 

✔️ Stressin ja palautumisen fysiologia, mittaaminen

✔️ Stressinsäätelytaidot ja oma elämäntarina

✔️ Uni ja lepo

✔️ Ravitsemus ja tietoinen syöminen

✔️ Liikunta ja fyysinen kunto

✔️ Mindfulness ja yhteyden hakeminen kehoon ja mieleen

✔️ Arjen rytmittäminen, työstä palautuminen ja työuupumuksen ehkäisy

✔️ Ihmissuhteet ja niiden vaikutus palautumiseen ja stressiin

✔️ Resilienssi eli palautumis- ja muutoskykyisyys

 

Valmennuksessa saat mm.:

 

✔️ Kahdeksan videoluentoa valmennuksen eri teemoista (10-25 minuuttia). Videot on katsottavissa valmennusportaalissa 24/7 ja silloin kun sinulle parhaiten sopii.

✔️ Kahdeksan äänite- tai videomuotoista harjoitusta (mindfulness, rauhoittava hengitys, palauttava jooga – voit ladata suurimman osan itsellesi). Harjoitukset eivät vaadi aikaisempaa kokemusta tai minkäänlaista osaamista ennakkoon. Juuri siksi ne soveltuvat erinomaisesti myös aloittelijoille.

✔️ Jokaiseen valmennuksen teemaan liittyvät “tehtävät” – nämä eivät ole koulutehtäviä tai kotiläksyjä! Ajattele tehtäviä enemmänkin kannusteina viedä oppimiasi asioita käytäntöön. Osa on hyvin pieniä, muutaman minuutin juttuja ja osa isompia ja enemmän aikaa vieviä.

Esimerkiksi yhden viikon tehtävä on tämä: rakenna oma unirutiinisi. Tähän on annettu erilaisia ideoita, kuinka voit alkaa kokeilla sinulle sopivia uusia tapoja. Valmennusta EI tarvitse suorittaa tietyssä aikataulussa läpi, vaan alusta lähtien joka viikko sinulla on myös vaihtoehtona olla tekemättä mitään muutoksia :) Monille pelkästään uusien ajatusten tuominen oman palautumisen tueksi on merkityksellistä.

✔️ Pääsyn Facebookissa lämminhenkiseen suljettuun verkkoyhteisöömme, jossa keskustelemme valmennuksen teemoista. Siellä voit myös kysyä minulta kysymyksiä milloin vain, saada vertaistukea muilta valmennuksessa mukana olevilta ja fiilistellä onnistumisiasi tai pohtia mutkia matkassa.

✔️ Uutta materiaalia julkaistaan joka viikko 8 viikon ajan. Voit käydä läpi valmennuksen teemoja täysin omaan tahtiisi, mitään ei tarvitse suorittaa tietyssä aikataulussa. Voit katsoa videoita ja käyttää materiaaleja valmennusportaalissa 26.12.2019. asti. Valmennuksessa ei tarvitse juosta kieli vyön alla toteuttamassa tehtäviä!

Valmennuksen hinta on nyt syystarjouksessa -50% eli VAIN 49€ (norm. 99,00€) ja sen voi maksaa yhdessä tai kahdessa osassa.

HUOM: Voit maksaa osallistumisesi verkkopankilla ja luottokortilla sekä myös liikuntaeduilla (Smartum / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit). Liikuntaetumaksuissa ole yhteydessä mailitse osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi.

 

Mistä tiedät sopiiko Palaudu & vahvistu -verkkovalmennus juuri sinulle?

Tein sinulle listan – testaa, kuinka moneen vastaat kyllä ja tiedät onko tämä valmennus sinua varten.

 

KYSYMYS #1: Väsyttää. Tavallisessa arjessa unikaan ei tunnu palauttavan olotilaa normaaliksi (paitsi ehkä jos kahvia tankkaa pannullisen).

KYSYMYS #2: Arki on niin kiireistä ja aikataulutettua, että on vaikeaa rytmittää päiviin ruokataukoja, harrastuksia ja muita mielekkäitä asioita.

KYSYMYS #3: Nukun katkonaista yöunta, herään liian aikaisin ennen kellonsoittoa tai minulla on nukahtamisvaikeuksia.

KYSYMYS #4: Rentoutuminen tuntuu vaikealta. Kroppa ja mieli hyrräävät kierroksilla.

KYSYMYS #5: Haluaisin urheilla, mutta työpäivän jälkeen mehut on niin pois, etten jaksa.

KYSYMYS #6: Haluaisin hoitaa työni hyvin, mutta vaatimukset tuntuvat yli-inhimillisiltä ja koettelevat jaksamistani.

KYSYMYS #7: Tiedän teoriassa miten olisi hyvä syödä, mutta turhan usein käytäntö on jotain muuta.

KYSYMYS #8: En onnistu laihduttamaan, koska väsymys pilaa hyvät yritykseni treeniohjelman ja ruokavalion noudattamisessa.

KYSYMYS #9: Tulokset liikunnassa junnaavat paikallaan tai suorituskyky on heikentynyt. Uni kärsii etenkin iltatreenien jälkeen.

KYSYMYS #10: Kroppani oireilee. Flunssat ja muut pöpöt tarttuvat herkästi, niska-hartiaseutu on aina jumissa. On verenpainetta, vatsaongelmia, voimakkaita PMS-oireita tai jotain muuta, joka voisi liittyä mahdollisesti liialliseen stressiin.

 

Kuinka monta kyllä-vastausta sait?

Mitä useamman kysymyksen kohdalla nyökyttelit, sitä paremmin voin auttaa sinua Palaudu & vahvistu -valmennuksen avulla.

 

HUOM: Voit maksaa osallistumisesi verkkopankilla ja luottokortilla sekä myös liikuntaeduilla (Smartum / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit). Liikuntaetumaksuissa ole yhteydessä mailitse osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi.

 

Näitä asioita opit Palaudu & vahvistu -verkkovalmennuksen myötä – viet asioita käytäntöön täysin omaan tahtiisi:

 

✔️ Opit nukkumaan paremmin - 95 prosenttia fysiologisesta palautumisesta tapahtuu unen aikana. Ei riitä, että nukut tarpeeksi, vaan unen täytyy olla myös hyvälaatuista. Tässä valmennuksessa opit lisää unen merkityksestä ja siihen vaikuttamisesta. Kaisan videot, harjoitukset ja konkreettiset ohjeet auttavat unen parantamisessa jo ensimmäisistä öistä lähtien.

✔️ Opit rytmittämään arkea ja ymmärrät työstä palautumisen edellytyksiä. Erilaiset työt vaativat erilaista palautumista. Lisäksi itsetuntemuksella on iso merkitys siihen, osaatko valita työn ulkopuolelle sellaista tekemistä joka aidosti palauttaa sinua. Jos viikot alkavat aina väsyneenä, et ole palautunut viikonloppuna hyvin. Tuomme arkeen ensimmäisestä viikosta asti palauttavia hetkiä, joihin saat ohjeet äänitteenä.

✔️ Harjoittelet hyväksyvää, tietoista läsnäoloa ja vahvistavia ajatusmalleja – valmennuksessa pääset tekemään erilaisia mielen ja kehon harjoitteita, kuten mindfulness-meditaatiota, rentoutusharjoituksia ja palauttavaa joogaa. Nämä harjoitukset vaikuttavat tutkitusti stressin tuntemuksiin ja vähentävät stressin haittavaikutuksia.

✔️ Parannat ruokailujesi laatua ja opettelet syömään säännöllisesti: saat ohjeita palautumista edistävään syömiseen ja koko perheelle sopivia reseptejä palautumista edistävään ruokailuun. En pyydä sinua jättämään mitään ruokia pois, vaan aloitamme hyvän lisäämisellä ja teemme muutoksia pienin askelin. Harjoittelemme myös tietoista syömistä.

✔️ Liikut viisaasti niin, että palautumisesi paranee etkä riko itseäsi. Saat ohjeet rapakuntoisen kunnonkohotukseen ja ylirasittuneen aktiiviseen toipumiseen (aina pelkkä lepääminen ei oikeasti palauta). Parannat liikunnan avulla yöunesi laatua – sen sijaan että liikunta heikentäisi untasi ja sairastuisit aina kun aloitat liikkumisen.

✔️ Opit ihmissuhteiden vaikutuksista palautumiseen. Elimistössäsi on sisäsyntyinen ja voimakas rauhoittumisjärjestelmä, joka aktivoituu läheisissä, turvallisissa ihmissuhteissa ja kosketuksen kautta. Opit aktivoimaan tätä järjestelmää tietoisesti.

✔️ Alat ymmärtämään oman elämäntarinasi (mahdolliset pitkäkestoisetkin) vaikutuksia keho-mieleesi. Joskus elämässä tulee vastaan kriisejä, vaikeita tapahtumia ja erityisen kuormittavia jaksoja. Opit lisää siitä, kuinka erilaiset elämäntapahtumat vaikuttavat kehosi kykyyn palautua tässä hetkessä. Vaikka olisit kuormittunut nyt, voit lisätä myötätuntoa itseäsi kohtaan ja saada apua jaksamiseen.

Muista, että voit itse valita alusta asti, mihin teemoihin haluat keskittyä. Mitään ei tarvitse suorittaa tässä valmennuksessa tai tehdä tietyssä aikataulussa!

 

Mitä sinä voisit hyötyä tästä ja mitä valmennus konkreettisesti sisältää?

 

Valmennuksen ennen sinua käyneet ovat kertoneet minulle, että vointi ja jaksaminen on alkanut parantua jo ensimmäisten viikkojen jälkeen. Tämä siis oikeasti toimii. Alat valmennustehtävien kautta tehdä niitä asioita, jotka tutkitusti vaikuttavat palautumiseen. Lisäksi autan sinua halutessasi myös mittaamaan stressin ja palautumisen tasapainoasi.

Valmennuksen myötä jaksat tehdä enemmän niitä asioita joista nautit. Arki tuntuu edes hiukan kevyemmältä, vaikka kuormitustekijät eivät häipyisikään. Yksinhuoltajaksi jäänyt Johanna sanoi näin:

“Kurssi antoi minulle käytännön työkaluja siihen, miten voin pienilläkin teoilla ja vähillä minuuteilla auttaa itseäni jaksamaan näiden elämän haasteiden keskellä.”

Toivon, että tämä lohduttaisi sinua siinä, että vaikka aikaa ei olisi paljon, voivat pienetkin teot oikeasti vaikuttaa paljon.

Mitä valmennuksessa oikein tehdään?

  • Voit osallistua ihan mistä päin maailmaa tahansa - kaikki materiaali on verkossa. Kun ilmoittaudut mukaan ja olet maksanut kurssimaksun, pääset kurssialustalle josta löydät ensimmäisen videoni. . Valitset itse, mihin teemoihin haluat valmennuksessaa paneutua - mitään pakollisia tehtäviä ei ole (tämä ei ole koulua).

  • Valmennusmateriaaleja julkaistaan joka viikko kahdeksan viikon ajan, aina torstaisin. Voit viikonloppuna katsoa videoni (esimerkiksi samalla kun laitat ruokaa, matkustat töihin, kävelet ulkona) ja katsoa ovatko viikon teeman tehtävät sellaisia jotka sinua kutsuvat.

  • Jos haluat, voit tulla suljettuun, vain kurssilaisille tarkoitettuun Facebook-ryhmään keskustelemaan valmennusteemoista ja mistä tahansa palautumiseen liittyvästä. Olen siellä itse mukana vastailemassa kurssilaisten kysymyksiin. Anne-valmennettava totesi näin:

    • “Kaisan lempeä ja isosiskomainen huolenpito on lämpimämpi kuin torkkupeitto konsanaan. Tämä ja hänen luja ammattitaitonsa luovat uskoa siihen, että kuka tahansa voi saada sem yhden tärkeän vastauksen tai merkittävän oivalluksen oman hyvinvointinsa kohentamiseen.“

  • Kurssimateriaalit käsittelevät palautumista eri teemojen kautta. Ajattele näitä teemavideoita ja tehtäviä ikään kuin valmennussessiona: autan sinua mm. nukkumaan parempaa ja virkistävämpää unta, liikkumaan fiksummin palautumisen kannalta, syömään terveellisemmin palautumistasi tukien, rytmittämään arkeasi paremmin, hahmottelemaan omaa stressin kokonaiskuormaasi, havaitsemaan stressiä aiheuttavia ajatusmalleja ja hakemaan yhteyttä itseesi ja omiin tarpeisiisi.

  • Jokainen teema sisältää myös äänitteen tai videomuotoisen harjoituksen. Äänitteet ovat mindfulness-harjoituksia ja videot ovat palauttavaa joogaa ja helppoja liikkuvuusharjoituksia. Jooga ei vaadi akrobatiataitoja: harjoitukset ovat hyvin rauhallisia, enemmän venyttelyn kaltaisia kuin hikoiluttavaa treeniä. Ne sopivat kaikille jäykistä jooganoviiseista pidempään jooganneisiin - tarkoitus on auttaa kehoasi palautumaan ja hakea yhteyttä kehon tuntemuksiin.

HUOM: Voit maksaa osallistumisesi verkkopankilla ja luottokortilla sekä myös liikuntaeduilla (Smartum / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit). Liikuntaetumaksuissa ole yhteydessä mailitse osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi.

 

Heti kun lähdet mukaan, pääset tutustumaan ensimmäisiin materiaaleihin. Päätät itse mitä haluat tehdä: tämä valmennus sopii myös väsyneelle ja kiireiselle, sellaiseen arkeen jota elät juuri nyt.

Tehtävien kanssa ei ole mitään hätää eikä mitään pakkoa <3

PV.jpg

Kuka on Kaisa, valmentajasi?

Kaisajaakkola-palaudu.jpg

Nimeni on Kaisa Jaakkola ja olen tietokirjailija, valmentaja, vaimo ja 5-vuotiaan Julius-pojan äiti. Tiedän omakohtaisesti, millaista on elää ruuhkavuosia, haluta tehdä työnsä hyvin ja yrittää pitää pää pinnalla nykyisessä kiireisessä elämänmenossa.

Ilman palautumisen taitoja elämä kiitää ohi. Emme koskaan ole oikeasti läsnä missään. Kiire ei koskaan lopu, ellemme itse muuta jotain arjessamme. Lomatkin auttavat tutkitusti vain muutaman viikon ajan, joten niihin ei kannata yksistään nojata.

Valmennuksessani pääset tarkastelemaan mm. unta, ravitsemusta, liikuntaa, arjen rytmittämistä, ajatteluasi, elämänhistoriaasi ja ihmissuhteitasi. Kun tulet mukaan valmennukseen, opit ymmärtämään paremmin näiden eri osa-alueiden vaikutusta hyvinvointiisi.

Tässä valmennuksessa et voi epäonnistua. Teet juuri sen verran kuin elämäntilanteeseesi on sopivaa. Tätä valmennusta kiitellään ihmisläheiseksi ja inhimilliseksi – sinun ei tarvitse lähteä mukaan suorittamaan, vaan asioita opetellaan maltillisella tahdilla. Kaikki on vapaaehtoista.

Viimeisen 10 vuoden ajan olen valmentanut tuhansia suomalaisia kohti parempaa hyvinvointia: moni väsynyt vanhempi sekä painonsa ja kiireensä kanssa tuskaileva työssäkäyvä on saanut apua valmennuksistani. Viimeisen seitsemän vuoden ajan olen luennoinut ja valmentanut yli 200 yrityksessä ja kohdannut ihmisiä mitä erilaisimmissa elämäntilanteissa ja töissä.

Tammi on kustantantanut kuusi tietokirjaani hyvinvoinnista. Niitä on myyty yli 70000 kappaletta. Uusin kirjani, Palaudu ja vahvistu, ilmestyi syyskuussa 2018. Tätä kirjaa on myyty jo yli 11000 kappaletta. Minusta tämä kertoo ennen kaikkea teeman ajankohtaisuudesta ja hellittämisen tarpeesta, jonka moni meistä on huomannut.

Aloitamme siitä arjesta, jota elät nyt. Emme utopiasta, jossa ihmisellä on loputtomasti aikaa käytettäväksi hyvinvoinnin yksityiskohtiin. Uskon vakaasti, että voin antaa sinulle eväitä parempaan palautumiseen.

Jos tämä puhuttelee sinua, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

💗: Kaisa

 

HUOM: Voit maksaa osallistumisesi verkkopankilla ja luottokortilla sekä myös liikuntaeduilla (Smartum / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit). Liikuntaetumaksuissa ole yhteydessä mailitse osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi.

 

Tule mukaan riskittömästi - 100 prosentin tyytyväisyystakuu!

Verkkovalmennuksiimme on osallistunut yli 40000 suomalaista vuodesta 2011 lähtien.

Uskon että pystymme auttamaan sinua palautumisen parantamisessa, kunhan vain itse olet valmis tekemään muutoksia arkeesi.

Lupaan sinulle täyden 14 päivän rahat takaisin -takuun, jos et ole tyytyväinen valmennukseen.

Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittaa kahden viikon sisällä valmennuksen ostamisesta assistentilleni Jatalle (jatta@optimalperformance.fi) ja siirrämme rahat sinulle täysimääräisenä takaisin.


Asiakaskokemuksia:

FB_IMG_1541700417935.jpg

"Kun lähdin Kaisan valmennukseen, tavoitteeni lisätä omaa hyvinvointiani kokonaisvaltaisesti ja laihtua. Valmennuksen myötä oivalsin, että se ei kuitenkaan tule tapahtumaan ennen kuin tärkeimmät perusasiat – lepo ja palautuminen sekä stressistä ja sen aiheuttamasta uupumuksesta toipuminen – ovat kunnossa. Ilman niitä mikään dieetti tai elämäntavan muutos ei tulisi onnistumaan.

Valmennus vaati asioiden äärelle pysähtymistä, mutta kaikkia muutoksia ei tarvinnut tehdä kerralla. Opin tarttumaan asioihin yksi ongelma kerrallaan: niistä suurin oli riittävä nukkuminen. Olin tinkinyt unesta ja levosta liian helposti, vaikka juuri se olisi perusta hyvinvoinnilleni. Hyvin nukkuneena jaksan tehdä parempia ruokavalintoja ja liikkua. Liian helposti jumitan edelleen kännykän tai tabletin ääreen, vaikka oikeasti kaipaisin kierroksilla olevan mielen rauhoittamista ja lepoa. Nyt kuitenkin tunnistan ongelman ja koitan parantaa arjen rytmiä.

Omaan jaksamisen ja riittävän levon huomioiminen on alkanut näkyä kaikessa. Nyt jaksan keskittyä terveelliseen syömiseen paremmin ja vähitellen olen lisännyt liikuntaa. Opettelen ja toistan perusasioita yhä uudelleen. Hyvät valinnat antavat voimia tehdä enemmän hyviä valintoja."


image2.jpeg

"Olin todella stressaavassa elämänvaiheessa kun aloitin Kaisan verkkovalmennuksen. Halusin muistuttaa itseäni oman hyvinvointini tärkeydestä, kaipasin itselleni huomiota ja hellyyttä.

Jooga on jäänyt arkeeni, samoin palautumisen ja riittävän proteiinimäärän huomioiminen.

Kaisan valmennustyylin paras puoli on se, että on ok tehdä sen verran kuin itse haluaa. Kaikkeen ei tarvitse panostaa sataa prosenttia." -Stella


image1-3.jpeg

"Viime keväänä tajusin, että ei ole normaalia nukkua 3-4 tuntia yössä. Lapset olivat jo 3- ja 6-vuotiaat ja nukkuivat kohtalaisen hyvin. Itse olin nukkunut huonosti ja pätkittäin kuopuksen raskausajasta saakka.

Kaisan valmennuksen ja kirjan avulla olen ymmärtänyt, miten moni asia vaikuttaa palautumiseen, miten paljon voin tehdä itse ja toisaalta myös miten paljon ulkopuolista apua vakaviin palautumisen ongelmiin on mahdollista ja tarpeellista saada.

Minulle tehtiin Firstbeat-mittaus, joka osoitti että palautumiseni on surkealla tasolla. Nukahdan hyvin illalla, mutta palautuminen alkaa vasta usean tunnin nukkumisen jälkeen. Yöunestani vain pari tuntia oli palauttavaa unta.

Kaisan oppien myötä olen harjoitellut parempia unitapoja, lisännyt liikuntaa ja korjannut ruokailutottumuksiani paremmaksi hyvän PT:n avulla. Olen hoidattanut itseäni osteopaatilla. Kävin mindfulness-kurssilla ja aloin tekemään säännölliset harjoituksia. Koen oloni ja mielialani parantuneen, mutta taidan tarvita vielä lisää apuja siihen että oikeasti palaudun hyvin. Nyt odotan Palaudu ja vahvistu -valmennuksen alkua mielenkiinnolla." -Marjaana


terhi-palaudu.JPG

"Ennen kaivoin aina kännykän esille kauppajonossa, bussissa ja kahvia odottaessa. Kaisan valmennuksen avulla olen oppinut pysähtymään näissä hetkissä tietoisesti ja kiinnittämään huomiota hengitykseeni. Pyrin huomaamaan asioita, joista olen kiitollinen.

Minulla oli myös tapana tehdä kotitöitä kamalalla tohinalla, vaikka ei olisi mihinkään kiire. Nykyään pyrin hidastamaan näissä tilanteissa tahtia ja tekemään ne hyvällä mielellä. Laitan musiikin soimaan kun ripustan pyykkiä tai tyhjennän astianpesukonetta. 

Kaisan valmennusten ja kirjojen avulla olen vihdoin alkanut selvittää syitä vuosikausia kestäneeseen väsymykseeni. Pidin itseäni laiskana ja soimasin itseäni. Nyt ymmärrän, että univajeessa ja raudanpuutteessa minulla oli täysi työ selviytyä ihan normiarjesta. Nyt keskityn ensisijaisesti näiden asioiden parantamiseen." -Terhi


40366051_10156572008003373_9167984585282158592_n.jpg

"Olen oppinut Kaisalta, ettei palautumisessa ole kyse pelkästään makaamisesta ja telkkarin tuijottamisesta tai vain oleskelusta. Ja että mielen palautuminen on yhtä tärkeää kun fyysinen palautuminen.

Olen alkanut opetella meditoimaan ja nautin nykyisin enemmän luonnosta. Lisäksi olen käyttänyt aikaa sen pohtimiseen, mistä minulle tulee aidosti hyvä mieli. Polttelen kynttilöitä paljon ja yritän tehdä ympäristöstäni mahdollisimman miellyttävän.

Seuraavaksi haluan oppia säännöllisesti joogaamaan itsekseni omassa rauhassa."


IMG_20180506_131617.jpg

"Neljä vuotta sitten elämäni mullistui: minusta tuli äiti. Yhtäkkiä kaikki meni uusiksi. Sain aivan liian vähän unta, stressitaso nousi suorittamisen ja täydellisyydentavoittelun takia pilviin, ruokavalioon tai liikuntaan ei ollut aikaa eikä jaksamista, eikä omaa aikaa ollut ollenkaan, koska en sallinut sitä itselleni. Kaikki aika ja energia meni vauvan kanssa olemiseen.

Parin vuoden päästä tuli uupumus ja unettomuuteni räjähti käsiin. Onneksi törmäsin Kaisan kirjaan ja verkkovalmennukseen. Siitä alkoi pitkä ja hidas matkani kohti terveyttä ja parempaa oloa.

Matkan varrella olen laittanut pikkuhiljaa elämäntapani ihan uusiksi. Tärkeintä on ollut levon ja palautumisen merkityksen ymmärtäminen ja suhteuttaminen stressin määrään. Nyt esimerkiksi tiedän, milloin kannattaa valita liikuntasuoritus ja milloin rentoutusharjoitus. Olen oppinut terveellä tavalla itsekkääksi.

Nyt pyrin pitämään huolta riittävästä palautumisesta. Liikun ja syön niin, että ne tukevat untani. Lisäksi olen oppinut kuuntelemaan omia sisäisiä viestejä ja tuntemuksia, ja toimimaan niiden mukaan, jotta saan tasapainon pidettyä kunnossa.

Monista asioista on ollut pakko luopua pysyvästi: liika työnteko, liika suorittaminen, liika herkuttelu, liika somettaminen ja iltavalvomimen. Olossa ja jaksamisessa on tapahtunut huikea muutos parempaan. Uudet opitut elämäntavat tulevat nykyisin automaattisesti." -Suvi


IMG_7895.JPG

“Suhtaudun työhöni intohimoisesti enkä säästä itseäni. Minulla on ihana perhe ja kotiasiat hienosti. Silti koen jatkuvasti väsymystä. Kivatkin asiat tuntuvat liian usein kivireen vetämiseltä. Rajojen vetäminen on vaikeaa ja asetan itseni aina muiden jälkeen. 

Kerta toisensa jälkeen olen aloittanut urheilun, ruokavalion, meditaation ja itsehoito-oppaiden lukemisen... ja lähes poikkeuksetta väsähdys iskee arjen keskellä. Jos en  tajua pysähtyä, sairastun. Jos en sairastu, tulen ärtyneeksi eivätkä nämä ihan oikeasti hyvin olevat asiat tunnu olevan hyvin. 

Kaisan valmennuksen myötä olen alkanut ymmärtää ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni, mikä merkitys kaikelle olisi sillä, että ihan oikeasti lepäisin ja palautuisin. Vietänkin nykyisin enemmän aikaa sängyssä – pyrin menemään sinne riittävän aikaisin. 

Olen oppinut etenemään pienin askelin. Aikaisemmin yritin hypätä suoraan puun latvaan, nyt pysyttelen mielelläni ruohonjuuritasolla. Valmentajat ovat ammattitaitoisia, osaavia ja kannustavia. Nyt tuntuu siltä, että olen opettelemassa näitä asioita oikeassa ilmapiirissä oikeiden ihmisten kanssa." -Mari-Anni


Emma-2.jpg

"Kaisan kurssien ja kirjojen avulla olen ensimmäistä kertaa elämässäni oivaltanut unen ja rentoutumisen merkityksen hyvinvoinnin tärkeimpinä kulmakivinä. Aikaisemmin terveys- ja laihduttamisasiat menivät aina ruokaan ja liikuntaan keskittyen, minulle ei tullut mieleenkään, että riittävä uni ja stressinhallinta voisivat olla merkittävässä roolissa esim. painonhallinnassa. 

Kun aloin kiinnittää riittävään uneen huomiota (nukun nykyään 8-9 tuntia yössä), myös ruokavalioni "tervehtyi” ikään kuin puolivahingossa. Liikkumiseen on energiaa ihan eri tavoin kuin aikaisemmin. En myöskään stressaa asioista samalla tavalla kuin nuorempana. Riittävä lepo ja rentoutuminen takaavat sen, että elämä tuntuu hyvältä, ei pelkältä suorittamiselta." -Emma


Mietitkö vielä jotain?

4A5A6127n.jpg

Jos alla olevat kysymykset eivät auta sinua alkuun, niin Jatta-assistenttini auttaa sinua mielellään varmistamaan että valmennus sopii sinulle.

Ota ihmeessä yhteyttä, Jatan sähköposti on jatta@optimalperformance.fi.

Muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen:

"Olen jähmeä kuin rautakanki ja mieleni on tosi levoton, mahtaakohan tuo jooga sopia minulle?"

Palauttava jooga on hyvin lempeää ja asennot ovat maltillisia, venyttäviä pitoja. Tämä jooga ei ole akrobaattiasentoihin vääntäytymistä auringonlaskussa.

On ihan normaalia, että kiireisen ihmisen mieli on levoton. Juuri siksi tällaisia palautumisen taitoja kannattaa harjoitella. Levoton mieli tarvitsee rauhoittavaa liikettä – kehon rauhoittumisen myötä mielikin alkaa löytää pysähtymisen paikkoja. En aio valehdella sinulle: ensimmäiset harjoitukset eivät välttämättä ole helppoja, mutta ajan mittaan levotonkin mieli alkaa kesyyntyä.

"Millaista liikuntaa valmennus sisältää? En usko että ehdin treenaamaan nyt salilla, kannattaako minun lähteä mukaan?"

Lähde ilman muuta mukaan! Tässä valmennuksessa ei ole salitreeniohjelmaa, vaan liikunta on palautumista edistävää: kävelyä, palauttavaa joogaa ja liikkuvuusharjoituksia. Nämä harjoitukset eivät vie paljoa aikaa. Teemme pieniä parannuksia, jonka myötä peruskuntotasosi kohoaa. Näin unen aikainen palautumisesi paranee.

Valmennuksen pääpaino on muissa asioissa kuin liikunnassa. Liikuntaohjelma on siis helposti toteutetta, aivan kaiken tasoisille sopiva startti palauttavan liikkeen lisäämiseksi arkeen. Päätät itse, minkä verran liikut (saat ilman muuta jatkaa omia liikuntaharrastuksiasi valmennuksen ohella).

"Uneni on hirveän huonoa, koska pieni vauvamme valvottaa minua. En voi tehdä mitään sille että nukkuisin paremmin. Onkohan tämä valmennus minulle sopiva?"

Meillä on aina valmennuksissa mukana pienten vauvojen vanhempia. Lähde ihmeessä mukaan – saat aivan varmasti apua siihen, kuinka huomioit stressin kokonaiskuormaa ja parannat (edes sen pätkittäisen) yöunen palauttavuuden edellytyksiä. Jos uni on rikkonaista, olisi erityisen tärkeää että sen laatu olisi mahdollisimman hyvä ja sitä tulisi tuntimäärällisesti riittävän paljon. Näihin voimme tehdä valmennuksessa korjauksia. Opetan sinulle palautumisen taitoja, joilla pystyt edistämään palautumistasi vaikka et saisikaan nukuttua tarpeeksi.

"Minulla on Smartumin liikuntaseteleitä / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit, voinko maksaa näillä osallistumiseni?"

Kyllä voit. Tässä tapauksessa laita tietosi (nimi, puhelinnumero, email) sähköpostilla Jatta-assarilleni osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi ja hän auttaa sinut mukaan valmennukseen.

"Olen vegaani / minulla on ruokarajoite X / en halua syödä Y? Kannattaako minun tulla mukaan?"

Tule ihmeessä, meidän valmennuksissamme ei nimittäin suosita mitään yhtä tiettyä ruokavaliota. Olemme avoimia sille, että eri ihmisille toimivat eri jutut. Tässä valmennuksessa saat ravitsemuksen suhteen ideoita siihen, mitä ruokavalioon kannattaa lisätä ja mitä siinä kannattaa huomioida, jotta palautumisesi paranee. Lisäksi voit aina kysyä yhteisessä Facebook-ryhmässämme vinkkejä muilta osallistujilta ja meiltä valmentajilta.

"Minulla tulee lomamatka / työmatka / olen viikon poissa valmennuksen aikana. Kannattaako minun osallistua?"

Tietysti – nämä ovat juuri niitä elämän erikoistilanteita, joissa palautumisen taidot punnitaan. Voit päättää joko jättää valmennuksen sivuun matkasi ajaksi ja palata takaisin omaan tahtiisi, tai pyrkiä huomioimaan edes muutamia pieniä juttuja matkasi aikana. Yksi tavoitteistamme on opettaa sinua elämään palautumista huomioiden riippumatta siitä, missä päin maailmaa kulloinkin menet. Kun opit ymmärtämään mikä jaksamiseesi eniten vaikuttaa, on helpompi tehdä oikeita valintoja sielläkin missä aikaisemmin oli hankaluuksia. Samalla opit myös rennompaa suhtautumista itsestäsi huolehtimiseen.

HUOM: Voit maksaa osallistumisesi verkkopankilla ja luottokortilla sekä myös liikuntaeduilla (Smartum / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit). Liikuntaetumaksuissa ole yhteydessä mailitse osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi.