Oletko väsynyt arjessasi?

Tuntuuko sinusta siltä, että aika ei riitä kaikkeen – kiirettä ja stressiä riittää vaikka muille jakaa?

Kenties yöunesi on alkanut katkeilla tai aamuyön tunteina makaat hereillä ajatukset päässä pyörien?

Et ole yksin, sillä puolet työikäisistä suomalaisista ei palaudu arjessaan riittävästi.

Mitä jos tulisit mukaan valmennukseen, jonka oppien myötä:
- opit säätelemään stressiä,
- nukut paremmin & heräät virkeämpänä ja
- jaksat tehdä arjessasi niitä asioita joista nautit.


Voit maksaa valmennuksen yhdessä, kahdessa tai kolmessa osassa:

Jos haluat maksaa Smartumin liikuntaseteleillä / ePassilla / Mind&Body-, Virike- tai TYKY-seteleillä / Sporttipassilla, ota yhteyttä assistenttiini Jattaan (jatta@optimalperformance.fi).


mita-hyodyt(1).png

palaudu5.png

Tein sinulle kymmenen väitteen listan. Testaa, kuinka moneen vastaat kyllä, niin tiedät onko tämä valmennus sinua varten.

 

#1: Väsyttää. Tavallisessa arjessa unikaan ei tunnu palauttavan olotilaa normaaliksi (paitsi ehkä jos kahvia tankkaa pannullisen).

#2: Arki on niin kiireistä ja aikataulutettua, että on vaikeaa rytmittää päiviin ruokataukoja, harrastuksia ja muita mielekkäitä asioita.

#3: Nukun katkonaista yöunta, herään liian aikaisin ennen kellonsoittoa tai minulla on nukahtamisvaikeuksia.

#4: Rentoutuminen tuntuu vaikealta. Kroppa ja mieli hyrräävät kierroksilla.

#5: Haluaisin urheilla, mutta työpäivän jälkeen mehut on niin pois, etten jaksa.

#6: Haluaisin hoitaa työni hyvin, mutta vaatimukset tuntuvat yli-inhimillisiltä ja koettelevat jaksamistani.

#7: Tiedän teoriassa miten olisi hyvä syödä, mutta turhan usein käytäntö on jotain muuta.

#8: En onnistu laihduttamaan, koska väsymys pilaa hyvät yritykseni treeniohjelman ja ruokavalion noudattamisessa.

#9: Tulokset liikunnassa junnaavat paikallaan tai suorituskyky on heikentynyt. Uni kärsii etenkin iltatreenien jälkeen.

#10: Kroppani oireilee. Flunssat ja muut pöpöt tarttuvat herkästi, niska-hartiaseutu on aina jumissa. On verenpainetta, vatsaongelmia, voimakkaita PMS-oireita tai jotain muuta, joka voisi liittyä mahdollisesti liialliseen stressiin.

 

Kuinka monta kyllä-vastausta sait?

Mitä useamman kysymyksen kohdalla nyökyttelit, sitä paremmin voin auttaa sinua Palaudu ja vahvistu -valmennuksen avulla.

Valmennus sopii kiireiseenkin arkeen.

Olen pilkkonut eri osa-alueiden tehtäviä niin pieniin osiin, että pystyt kiireessäkin tekemään muutoksia pikkuisen paremmin -asenteella.


palaudu4.png

Ymmärrät syvemmin palautumista ja opit sen mittaamisesta ja arvioimisesta. Palautumisessa auttaa, kun ymmärrät sitä sekä kehon että mielen kannalta. Koska vain 1/3 suomalaisista työikäisistä osaa arvioida oman stressin ja palautumisen tasapainonsa oikein, opit lisää myös palautumisen mittaamisesta ja arvioimisesta.

Nukut virkistävää ja syvää yöunta. Opit valmennuksessa lisää unen merkityksestä ja siihen vaikuttamisesta. Kaisan videot, harjoitukset ja havainnollistavat, konkreettiset ohjeet auttavat unen parantamisessa jo ensimmäisistä öistä lähtien.

Opit rytmittämään arkea, ymmärrät työstä palautumisen edellytyksiä ja sisällytät päiviisi palauttavia hetkiä. Saat apua informaatiokaaoksen hallintaan ja selkiytät arjen prioriteettilistaasi.

Harjoittelet hyväksyvää, tietoista läsnäoloa ja vahvistavia ajatusmalleja – valmennuksessa pääset tekemään erilaisia mielen ja kehon harjoitteita, kuten mindfulness-meditaatiota, rentoutusharjoituksia ja palauttavaa joogaa.

Parannat ruokailujesi laatua ja opettelet syömään säännöllisesti: saat ravitsemusohjeita ja koko perheelle sopivia reseptejä palautumista edistävään ruokailuun. Harjoittelemme asioita pienissä paloissa, eikä sinun tarvitse muuttaa kertaheitolla koko ruokavaliotasi. En pyydä sinua jättämään mitään ruokia pois, vaan aloitamme hyvän lisäämisellä.

Liikut viisaasti niin, että palautumisesi paranee etkä riko itseäsi. Parannat liikunnan avulla yöunesi laatua (sen sijaan että liikunta heikentäisi untasi ja sairastuisit aina kun aloitat liikkumisen).

Opit ihmissuhteiden vaikutuksista palautumiseen. Elimistössäsi on sisäsyntyinen ja voimakas rauhoittumisjärjestelmä, joka aktivoituu läheisissä, turvallisissa ihmissuhteissa ja kosketuksen kautta. Opit aktivoimaan tätä järjestelmää tietoisesti erilaisten harjoitteiden avulla.

Ymmärrät vaikeiden elämäntapahtumien pitkäkestoiset vaikutukset kehoon ja mieleen. Joskus elämässä tulee vastaan kriisejä, traumaattisia tapahtumia ja erityisen kuormittavia jaksoja. Joitakin meistä on kohdeltu kaltoin jo lapsena. Opit lisää siitä, kuinka erilaiset elämäntapahtumat vaikuttavat kehosi kykyyn palautua tässä hetkessä. Vaikka olisit kuormittnut nyt, voit lisätä myötätuntoa itseäsi kohtaan ja saada apua jaksamiseen.


Kuka on Kaisa, valmentajasi?

Kaisajaakkola-palaudu.jpg

Nimeni on Kaisa Jaakkola ja olen tietokirjailija, valmentaja, vaimo ja 5-vuotiaan Julius-pojan äiti. Tiedän omakohtaisesti, millaista on elää ruuhkavuosia, haluta tehdä työnsä hyvin ja yrittää pitää pää pinnalla nykyisessä kiireisessä elämänmenossa.

Ilman palautumisen taitoja elämä kiitää ohi. Emme koskaan ole oikeasti läsnä missään. Kiireet eivät oikeasti koskaan lopu. Lomakin antaa vain pienen hetken helpotuksen – ja tämä on tutkittu juttu.

“Sitten kun” -elämää eläessämme tuhlaamme hetkiä. Niitä, jolloin voisimme oikeasti nauttia lasten tai puolison kanssa viettämistämme arjen hetkistä (ellemme olisi niin hitsin väsyneitä). Niitä, jolloin liikunta tuntuisi oikeasti MAHTAVALTA (jos lihakset eivät olisi stressin kiristämät eikä sohva vetäisi niin kovasti puoleensa). Niitä, joissa heräisimme hyvin nukutun yön jälkeen hyvällä mielellä tekemään rauhassa aamupalaa ja lähtisimme työhön, josta tykkäämme.

Jos palautuisimme paremmin TÄSSÄ JA NYT, arki ei tuntuisi niin uuvuttavalta. Jaksaisimme tehdä niitä asioita joista nautimme ja jotka ovat meille tärkeitä. Päivät eivät kiitäisi ohi samalla kun ajattelemme, “voi kun minulla olisi aikaa nauttia näistä hetkistä…”, kiirehtien jo kohti seuraavaa asiaa.

Kiire ei välttämättä katoa minnekään, mutta palautumisen taitojen myötä kiireinenkin arki tuntuu mielekkäämmältä.


FB_IMG_1541700417935.jpg

"Kun lähdin Kaisan valmennukseen, tavoitteeni lisätä omaa hyvinvointiani kokonaisvaltaisesti ja laihtua. Valmennuksen myötä oivalsin, että se ei kuitenkaan tule tapahtumaan ennen kuin tärkeimmät perusasiat – lepo ja palautuminen sekä stressistä ja sen aiheuttamasta uupumuksesta toipuminen – ovat kunnossa. Ilman niitä mikään dieetti tai elämäntavan muutos ei tulisi onnistumaan.

Valmennus vaati asioiden äärelle pysähtymistä, mutta kaikkia muutoksia ei tarvinnut tehdä kerralla. Opin tarttumaan asioihin yksi ongelma kerrallaan: niistä suurin oli riittävä nukkuminen. Olin tinkinyt unesta ja levosta liian helposti, vaikka juuri se olisi perusta hyvinvoinnilleni. Hyvin nukkuneena jaksan tehdä parempia ruokavalintoja ja liikkua. Liian helposti jumitan edelleen kännykän tai tabletin ääreen, vaikka oikeasti kaipaisin kierroksilla olevan mielen rauhoittamista ja lepoa. Nyt kuitenkin tunnistan ongelman ja koitan parantaa arjen rytmiä.

Omaan jaksamisen ja riittävän levon huomioiminen on alkanut näkyä kaikessa. Nyt jaksan keskittyä terveelliseen syömiseen paremmin ja vähitellen olen lisännyt liikuntaa. Opettelen ja toistan perusasioita yhä uudelleen. Hyvät valinnat antavat voimia tehdä enemmän hyviä valintoja."


palaudu7.png

Viimeisen 10 vuoden ajan olen valmentanut tuhansia suomalaisia kohti parempaa hyvinvointia: moni väsynyt vanhempi sekä painonsa ja kiireensä kanssa tuskaileva työssäkäyvä on saanut apua valmennuksistani. Suositun verkkovalmennukseni, Hyvän olon hormonidieetin, on käynyt läpi jo lähes 4000 naista.

Olen kirjoittanut Tammen kustantamana kuusi best seller -tietokirjaa hyvinvoinnista, joita on myyty yli 70000 kappaletta. Uusin kirjani, Palaudu ja vahvistu, ilmestyi syyskuussa 2018. Sen ensimmäinen painos myytiin loppuun reilussa kuukaudessa.

Viimeisen seitsemän vuoden ajan olen luennoinut ja valmentanut yli 200 yrityksessä ja kohdannut ihmisiä mitä erilaisimmissa elämäntilanteissa ja töissä.

Rakastan opiskelua ja sen vuoksi olen kouluttautunut viimeisten 15 vuoden ajan laaja-alaisesti. Ensin luin itseni DI:ksi, totesin että sieluni kuolee IT-alalla ja vaihdoin suuntaa. Opiskelin personal traineriksi, ravintovalmentajaksi ja lähdin syventämään opintojani USA:han ja Iso-Britanniaan. Hyvinvointiala veti mukaansa niin, että vuosien varrella olen kouluttautunut myös mm. RYT200-joogaopettajaksi, sertifioiduksi mindfulness-ohjaajaksi ja Firstbeatin stressi- ja palautumisanalyysin palveluntarjoajaksi.

Lisäksi hyödynnän verkkovalmennuksissani koko valmentajatiimimme osaamista. Esimerkiksi tässä valmennuksessa saat fysioterapeuttimme opit liikkuvuuden lisäämiseen – stressihän jumittaa etenkin niska-hartiaseudun ja lantion alueen lihaksia.

Valmennustani kiitellään ihmisläheiseksi ja inhimilliseksi – sinun ei tarvitse lähteä mukaan suorittamaan, vaan asioita opetellaan maltillisella tahdilla. Kaikki on vapaaehtoista.

Valmennuksessani pääset tarkastelemaan unta, ravitsemusta, liikuntaa, arjen rytmittämistä, omaa ajatteluasi ja uskomuksiasi, stressihistoriaasi ja ihmissuhteitasi. Kun tulet mukaan valmennukseen, opit ymmärtämään paremmin näiden eri osa-alueiden vaikutusta hyvinvointiisi.

Palaudu ja vahvistu -valmennuksessa saat konkreettisia ja helposti kiireiseenkin arkeen vietäviä ohjeita, harjoituksia ja reseptejä.

Tässä valmennuksessa et voi epäonnistua. Teet juuri sen verran kuin elämäntilanteeseesi on sopivaa.

Voit luoda sopuisamman suhteen itseesi ja elämäsi kuormitustekijöihin. Siirryt murehtimisesta kohti mielenrauhaa. Löydät asioita, joiden avulla pystyt vaikuttamaan itse oman hyvinvointisi tilaan – silloinkin, kun olosuhteet eivät ole täydelliset.

Aloitamme siitä arjesta, jota elät nyt. Emme utopiasta, jossa ihmisellä on loputtomasti aikaa käytettäväksi hyvinvoinnin yksityiskohtien ja nippelitiedon .

Jos tämä puhuttelee sinua, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

💗: Kaisa


image2.jpeg

"Olin todella stressaavassa elämänvaiheessa kun aloitin Kaisan verkkovalmennuksen. Halusin muistuttaa itseäni oman hyvinvointini tärkeydestä, kaipasin itselleni huomiota ja hellyyttä.

Jooga on jäänyt arkeeni, samoin palautumisen ja riittävän proteiinimäärän huomioiminen.

Kaisan valmennustyylin paras puoli on se, että on ok tehdä sen verran kuin itse haluaa. Kaikkeen ei tarvitse panostaa sataa prosenttia." -Stella


image1-3.jpeg

"Viime keväänä tajusin, että ei ole normaalia nukkua 3-4 tuntia yössä. Lapset olivat jo 3- ja 6-vuotiaat ja nukkuivat kohtalaisen hyvin. Itse olin nukkunut huonosti ja pätkittäin kuopuksen raskausajasta saakka.

Kaisan valmennuksen ja kirjan avulla olen ymmärtänyt, miten moni asia vaikuttaa palautumiseen, miten paljon voin tehdä itse ja toisaalta myös miten paljon ulkopuolista apua vakaviin palautumisen ongelmiin on mahdollista ja tarpeellista saada.

Minulle tehtiin Firstbeat-mittaus, joka osoitti että palautumiseni on surkealla tasolla. Nukahdan hyvin illalla, mutta palautuminen alkaa vasta usean tunnin nukkumisen jälkeen. Yöunestani vain pari tuntia oli palauttavaa unta.

Kaisan oppien myötä olen harjoitellut parempia unitapoja, lisännyt liikuntaa ja korjannut ruokailutottumuksiani paremmaksi hyvän PT:n avulla. Olen hoidattanut itseäni osteopaatilla. Kävin mindfulness-kurssilla ja aloin tekemään säännölliset harjoituksia. Koen oloni ja mielialani parantuneen, mutta taidan tarvita vielä lisää apuja siihen että oikeasti palaudun hyvin. Nyt odotan Palaudu ja vahvistu -valmennuksen alkua mielenkiinnolla." -Marjaana


terhi-palaudu.JPG

"Ennen kaivoin aina kännykän esille kauppajonossa, bussissa ja kahvia odottaessa. Kaisan valmennuksen avulla olen oppinut pysähtymään näissä hetkissä tietoisesti ja kiinnittämään huomiota hengitykseeni. Pyrin huomaamaan asioita, joista olen kiitollinen.

Minulla oli myös tapana tehdä kotitöitä kamalalla tohinalla, vaikka ei olisi mihinkään kiire. Nykyään pyrin hidastamaan näissä tilanteissa tahtia ja tekemään ne hyvällä mielellä. Laitan musiikin soimaan kun ripustan pyykkiä tai tyhjennän astianpesukonetta. 

Kaisan valmennusten ja kirjojen avulla olen vihdoin alkanut selvittää syitä vuosikausia kestäneeseen väsymykseeni. Pidin itseäni laiskana ja soimasin itseäni. Nyt ymmärrän, että univajeessa ja raudanpuutteessa minulla oli täysi työ selviytyä ihan normiarjesta. Nyt keskityn ensisijaisesti näiden asioiden parantamiseen." -Terhi


palaudu3(2).png

Yksi merkittävimmistä elämänlaatua, terveyttä ja arjen jaksamista haittaavista juurisyistä on väsymys.

Tutkimuksista tiedämme, että puolet suomalaisista työikäisistä kärsii elämänlaatua heikentävästä väsymyksestä säännöllisesti.

Väsymys vaikuttaa siihen, millaisia ruokavalintoja teemme ja kuinka jaksamme liikkua. Ehkä liikumme väsymyksen lievittämiseksi, mutta alipalautuneena emme välttämättä kehity valitsemassamme liikuntalajissa.

Väsymys vaikuttaa ihmissuhteisiin ja siihen, kuinka jaksamme olla läsnä niille ihmisille jotka ovat elämässämme tärkeitä. Tunnesäätelymme heikkenee. Töissä jaksamme usein olla ihmisiksi, mutta kotona väsymyksen aiheuttamat kurjat tunteet – ärtymys, kiukku ja alakulo – kaatuvat niiden niskaan jotka ovat meille kaikkein rakkaimpia. Ehkä olemme fyysisesti läsnä, mutta emme juuri koskaan henkisesti paikalla.

Väsymys vaikuttaa negatiivisesti työmotivaatioon, työn laatuun, työn mielekkyyteen ja takuuvarmasti lisää riskiä työuupumukseen. Puhumattakaan turvallisuudesta, niin työssä kuin arkielämässämme – esimerkiksi Yhdysvalloissa väsymys on osallisena useampaan liikenneonnettomuuteen kuin alkoholi ja huumeet yhteensä.

Olisiko siis niin, että väsymykselle kannattaisi pyrkiä tekemään jotain?

Valitettavasti pyrkimyksemme lähtevät väärästä suunnasta liikkelle. Sen sijaan että parantaisimme lepoa, alamme liikkua intensiivisesti, vähentää syömistä ja yksinkertaisesti yrittää enemmän, suorittaa väkisin.

Minun suositukseni olisi parantaa ensin palautumista ja vasta sen jälkeen lisätä kierroksia koneeseen.


40366051_10156572008003373_9167984585282158592_n.jpg

"Olen oppinut Kaisalta, ettei palautumisessa ole kyse pelkästään makaamisesta ja telkkarin tuijottamisesta tai vain oleskelusta. Ja että mielen palautuminen on yhtä tärkeää kun fyysinen palautuminen.

Olen alkanut opetella meditoimaan ja nautin nykyisin enemmän luonnosta. Lisäksi olen käyttänyt aikaa sen pohtimiseen, mistä minulle tulee aidosti hyvä mieli. Polttelen kynttilöitä paljon ja yritän tehdä ympäristöstäni mahdollisimman miellyttävän.

Seuraavaksi haluan oppia säännöllisesti joogaamaan itsekseni omassa rauhassa."


IMG_20180506_131617.jpg

"Neljä vuotta sitten elämäni mullistui: minusta tuli äiti. Yhtäkkiä kaikki meni uusiksi. Sain aivan liian vähän unta, stressitaso nousi suorittamisen ja täydellisyydentavoittelun takia pilviin, ruokavalioon tai liikuntaan ei ollut aikaa eikä jaksamista, eikä omaa aikaa ollut ollenkaan, koska en sallinut sitä itselleni. Kaikki aika ja energia meni vauvan kanssa olemiseen.

Parin vuoden päästä tuli uupumus ja unettomuuteni räjähti käsiin. Onneksi törmäsin Kaisan kirjaan ja verkkovalmennukseen. Siitä alkoi pitkä ja hidas matkani kohti terveyttä ja parempaa oloa.

Matkan varrella olen laittanut pikkuhiljaa elämäntapani ihan uusiksi. Tärkeintä on ollut levon ja palautumisen merkityksen ymmärtäminen ja suhteuttaminen stressin määrään. Nyt esimerkiksi tiedän, milloin kannattaa valita liikuntasuoritus ja milloin rentoutusharjoitus. Olen oppinut terveellä tavalla itsekkääksi.

Nyt pyrin pitämään huolta riittävästä palautumisesta. Liikun ja syön niin, että ne tukevat untani. Lisäksi olen oppinut kuuntelemaan omia sisäisiä viestejä ja tuntemuksia, ja toimimaan niiden mukaan, jotta saan tasapainon pidettyä kunnossa.

Monista asioista on ollut pakko luopua pysyvästi: liika työnteko, liika suorittaminen, liika herkuttelu, liika somettaminen ja iltavalvomimen. Olossa ja jaksamisessa on tapahtunut huikea muutos parempaan. Uudet opitut elämäntavat tulevat nykyisin automaattisesti." -Suvi


palaudu8.png

Miksi sinun kannattaisi lähteä verkkovalmennukseen? Sen lisäksi, että kahdeksan viikon jälkeen jaksat tehdä enemmän niitä asioita joista nautit, saat myös toisen merkittävän hyödyn - verkkovalmennuksen muodossa säästät rahaa.

pv3(1).png

Mitä valmennus sisältää käytännössä?

  • Kaisan viikkovalmennukset palautumiseen parantamiseksi videomuodossa (arvo 394€)

    • Opastan sinua viikottain palautumisen eri teemoista. Ajattele tätä ikään kuin valmennussessiona: autan sinua mm. nukkumaan parempaa ja virkistävämpää unta, liikkumaan fiksummin palautumisen kannalta, syömään terveellisemmin palautumistasi tukien, rytmittämään arkeasi paremmin, hahmottelemaan stressin kokonaiskuormaa ja tuomaan siihen helpotusta sekä havaitsemaan ajatusmalleja, jotka aiheuttavat stressiä.

  • Palauttavat joogaharjoitukset videomuodossa - sopii kaikille jäykistä jooganoviiseista pidempään jooganneisiin - tarkoitus on auttaa kehoa palautumaan (arvo 247€)

  • Kotona tehtävät liikkuvuusharjoitukset videomuodossa (arvo 247€)

  • Palautumista parantava liikuntaohjelma valmennuksen ajalle (arvo 197€)

  • Mindfulness-harjoitukset äänitteinä (arvo 97€)

  • Ravinto-ohjeet palautumisen parantamiseen (arvo 47€)

Näiden lisäksi voit kysyä minulta suljetussa Facebook-ryhmässämme kysymyksiä milloin vain ja saat vertaistukea muilta kurssilaisilta. Tälle on mahdoton sanoa arvoa - arvo riippuu siitä, miten hyödynnät tätä mahdollisuutta.

Heti kun ostat valmennuksen, pääset käsiksi kauniiseen verkkovalmennusalustaamme ja orientaatiotehtäviin:

Kaikki tämä olisi erikseen ostettuna yhteensä 1229 euroa.

Verkkovalmennuksessa et kuitenkaan maksa tätä hintaa, vaan hinta on sinulle vain 99 euroa.


IMG_7895.JPG

“Suhtaudun työhöni intohimoisesti enkä säästä itseäni. Minulla on ihana perhe ja kotiasiat hienosti. Silti koen jatkuvasti väsymystä. Kivatkin asiat tuntuvat liian usein kivireen vetämiseltä. Rajojen vetäminen on vaikeaa ja asetan itseni aina muiden jälkeen. 

Kerta toisensa jälkeen olen aloittanut urheilun, ruokavalion, meditaation ja itsehoito-oppaiden lukemisen... ja lähes poikkeuksetta väsähdys iskee arjen keskellä. Jos en  tajua pysähtyä, sairastun. Jos en sairastu, tulen ärtyneeksi eivätkä nämä ihan oikeasti hyvin olevat asiat tunnu olevan hyvin. 

Kaisan valmennuksen myötä olen alkanut ymmärtää ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni, mikä merkitys kaikelle olisi sillä, että ihan oikeasti lepäisin ja palautuisin. Vietänkin nykyisin enemmän aikaa sängyssä – pyrin menemään sinne riittävän aikaisin. 

Olen oppinut etenemään pienin askelin. Aikaisemmin yritin hypätä suoraan puun latvaan, nyt pysyttelen mielelläni ruohonjuuritasolla. Valmentajat ovat ammattitaitoisia, osaavia ja kannustavia. Nyt tuntuu siltä, että olen opettelemassa näitä asioita oikeassa ilmapiirissä oikeiden ihmisten kanssa." -Mari-Anni


palaudu10.png

Verkkovalmennuksiimme on osallistunut yli 40000 suomalaista vuodesta 2011 lähtien.

Uskon että pystymme auttamaan sinua palautumisen parantamisessa, kunhan vain itse olet valmis tekemään muutoksia arkeesi.

Lupaan sinulle täyden 14 päivän rahat takaisin -takuun, jos et ole tyytyväinen valmennukseen.

Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittaa kahden viikon sisällä valmennuksen ostamisesta assistentilleni Jatalle (jatta@optimalperformance.fi) ja siirrämme rahat sinulle täysimääräisenä takaisin.


Emma-2.jpg

"Kaisan kurssien ja kirjojen avulla olen ensimmäistä kertaa elämässäni oivaltanut unen ja rentoutumisen merkityksen hyvinvoinnin tärkeimpinä kulmakivinä. Aikaisemmin terveys- ja laihduttamisasiat menivät aina ruokaan ja liikuntaan keskittyen, minulle ei tullut mieleenkään, että riittävä uni ja stressinhallinta voisivat olla merkittävässä roolissa esim. painonhallinnassa. 

Kun aloin kiinnittää riittävään uneen huomiota (nukun nykyään 8-9 tuntia yössä), myös ruokavalioni "tervehtyi” ikään kuin puolivahingossa. Liikkumiseen on energiaa ihan eri tavoin kuin aikaisemmin. En myöskään stressaa asioista samalla tavalla kuin nuorempana. Riittävä lepo ja rentoutuminen takaavat sen, että elämä tuntuu hyvältä, ei pelkältä suorittamiselta." -Emma


Mietitkö vielä jotain?

4A5A6127n.jpg

Jos alla olevat kysymykset eivät auta sinua alkuun, niin Jatta-assistenttini auttaa sinua mielellään varmistamaan että valmennus sopii sinulle.

Ota ihmeessä yhteyttä, Jatan sähköposti on jatta@optimalperformance.fi.

Muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen:

"Olen jähmeä kuin rautakanki ja mieleni on tosi levoton, mahtaakohan tuo jooga sopia minulle?"

Palauttava jooga on hyvin lempeää ja asennot ovat maltillisia, venyttäviä pitoja. Tämä jooga ei ole akrobaattiasentoihin vääntäytymistä auringonlaskussa. Voit tehdä harjoitukset omassa olohuoneessasi (osan jopa sängyssäsi köllötellen!), silmät suljettuina ja lepoon laskeutuen.

On ihan normaalia, että kiireisen ihmisen mieli on levoton. Juuri siksi tällaisia palautumisen taitoja kannattaa harjoitella. Levoton mieli tarvitsee rauhoittavaa liikettä – kehon rauhoittumisen myötä mielikin alkaa löytää pysähtymisen paikkoja. En aio valehdella sinulle: ensimmäiset harjoitukset eivät välttämättä ole helppoja, mutta ajan mittaan levotonkin mieli alkaa kesyyntyä.

"Millaista liikuntaa valmennus sisältää? En usko että ehdin treenaamaan nyt salilla, kannattaako minun lähteä mukaan?"

Lähde ilman muuta mukaan! Tässä valmennuksessa ei ole salitreeniohjelmaa, vaan liikunta on palautumista edistävää: kävelyä, palauttavaa joogaa ja liikkuvuusharjoituksia. Nämä harjoitukset eivät vie paljoa aikaa. Teemme pieniä parannuksia, jonka myötä peruskuntotasosi kohoaa. Näin unen aikainen palautumisesi paranee.

Valmennuksen pääpaino on muissa asioissa kuin liikunnassa. Liikuntaohjelma on siis helposti toteutetta, aivan kaiken tasoisille sopiva startti palauttavan liikkeen lisäämiseksi arkeen. Päätät itse, minkä verran liikut (saat ilman muuta jatkaa omia liikuntaharrastuksiasi valmennuksen ohella)."Uneni on hirveän huonoa, koska pieni vauvamme valvottaa minua. En voi tehdä mitään sille että nukkuisin paremmin. Onkohan tämä valmennus minulle sopiva?"

Meillä on aina valmennuksissa mukana pienten vauvojen vanhempia. Lähde ihmeessä mukaan – saat aivan varmasti apua siihen, kuinka huomioit stressin kokonaiskuormaa ja parannat (edes sen pätkittäisen) yöunen palauttavuuden edellytyksiä. Jos uni on rikkonaista, olisi erityisen tärkeää että sen laatu olisi mahdollisimman hyvä ja sitä tulisi tuntimäärällisesti riittävän paljon. Näihin voimme tehdä valmennuksessa korjauksia. Opetan sinulle palautumisen taitoja, joilla pystyt edistämään palautumistasi vaikka et saisikaan nukuttua tarpeeksi."Minulla on Smartumin liikuntaseteleitä / ePassi / Mind&Body / Sporttipassi / Virike / TYKY-setelit, voinko maksaa näillä osallistumiseni?"

Kyllä voit. Tässä tapauksessa laita tietosi (nimi, puhelinnumero, email) sähköpostilla Jatta-assarilleni osoitteeseen jatta@optimalperformance.fi ja hän auttaa sinut mukaan valmennukseen."Olen vegaani / minulla on ruokarajoite X / en halua syödä Y? Kannattaako minun tulla mukaan?"

Tule ihmeessä, meidän valmennuksissamme ei nimittäin suosita mitään yhtä tiettyä ruokavaliota. Olemme avoimia sille, että eri ihmisille toimivat eri jutut. Tässä valmennuksessa saat ravitsemuksen suhteen ideoita siihen, mitä ruokavalioon kannattaa lisätä ja mitä siinä kannattaa huomioida, jotta palautumisesi paranee. Lisäksi voit aina kysyä yhteisessä Facebook-ryhmässämme vinkkejä muilta osallistujilta ja meiltä valmentajilta."Minulla tulee lomamatka / työmatka / olen viikon poissa valmennuksen aikana. Kannattaako minun osallistua?"

Tietysti – nämä ovat juuri niitä elämän erikoistilanteita, joissa palautumisen taidot punnitaan. Voit päättää joko jättää valmennuksen sivuun matkasi ajaksi ja palata takaisin omaan tahtiisi, tai pyrkiä huomioimaan edes muutamia pieniä juttuja matkasi aikana. Yksi tavoitteistamme on opettaa sinua elämään palautumista huomioiden riippumatta siitä, missä päin maailmaa kulloinkin menet. Kun opit ymmärtämään mikä jaksamiseesi eniten vaikuttaa, on helpompo tehdä oikeita valintoja sielläkin missä aikaisemmin oli hankaluuksia. Samalla opit myös rennompaa suhtautumista itsestäsi huolehtimiseen.