Valmennuskokemuksia

5 epämiellyttävää totuutta terveydestä, hyvinvoinnista ja elämäntapamuutoksesta

Jos olet koskaan törmännyt näihin blogipostauksiini, tiedät varmasti että positiivisuuteni ja optimistisuuteni ovat joskus kenties jo ylitsepursuavan ärsyttävää. Jos olet törmännyt missä tahansa yhteydessä valmennusfilosfiaamme, webinaareihimme tai Facebook-sivuillemme tiedät varmasti, että olemme vahvasti sieltä terveys- ja hyvinvointialan ihmisläheisemmästä päästä.

Päivittäin muistutamme valmennuksissa ja viestinnässämme, että liikkeellelähtö ja elämäntapamuutos kannattaa tehdä juuri sillä tavalla mikä itselle sopii parhaiten, pienin askelin ja omat rajat ymmärtäen. Muutoksesta ja terveellisestä elämästä ei kannata tehdä yhtään sen vaikeampaa ja ikävämpää kuin niiden tarvitsee olla.

Mutta samaan aikaan on olemassa muutama tosiasia, jotka eivät ole välttämättä sieltä mukavuusalueen keskipisteestä mutta on mielestäni hyvä nostaa esiin. Siis sellaisia elämäntapamuutosta tehtäessä kerta toisensa jälkeen vastaantulevia asioita, joita ei voi kääriä kauniiseen lahjapaperiin ja muuttaa toiseksi. Eikä niiden osalta voi laittaa silmiä kiinni, sormia korviin ja lälälälälälälälä-huudon siivittämänä kuvitella niiden haihtuvan pois.

Ja nyt haluan painottaa, että kirjoitan nämä jonkin verran aiheeseen liittyviä tutkimuksia kahlanneena, oltuani mukana jakamassa näitä muutosasioita yli 40 000 ihmiselle ja luettuani muutostarinoita esimerkiksi yli 2000 naisen Hyvän olon hormonidieetti -verkkovalmennuksen Facebook-ryhmästä. Huomautettakoon, että taloudellisen intressin näkökulmasta minun kannattaisi kertoa sinulle, että saat kaiken haluamasi helposti ja nopeasti, juuri yhtään hikeä valuttamatta. Mutta kun ei pysty koska onnistunut elämäntapamuutos ei ole sellaista.

Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä viisi epämiellyttävää tosiasiaa elämäntapamuutoksesta.

#1. Aina ei ole helppoa. Monella meistä on nykyisissäkin eämäntavoissa paljon hyvää. Osa tekemisestä syömiseen, liikkumiseen ja palautumiseen liittyen tulee esimerkiksi kasvatuksen ja elinympäristön tuloksena kuin itsestään. Mutta siinä missä menneisyytemme voi auttaa vaikkapa säännöllisen ateriarytmin ylläpitämisessä, se saattaa lyödä sitkeästi kapuloita rattaisiin säännöllisessä liikunnassa tai päivärytmin korjaamisessa. Elämäntapamuutoksesta kannattaa tehdä fiksulla suunnitelmalla ja sinun tavoitteitasi kunnioittaen niin helppoa kuin mahdollista mutta täysin walk in the park se ei tule mitenkään olemaan. Osa asioista pitää oppia kantapään kautta, niiden kanssa pitää hikoilla ja kärsivällisyys joutuu koetukselle.

#2. Aina ei ole kivaa, inspiroivaa ja fantsua. Markkinatalous ja sosiaalinen media pitävät huolen siitä, että sinulle muodostuu kuva, että olet ainoa jolle elämäntapamuutos tuottaa välillä tuskaa ja ahdistusta. Avaat internetin ja maailma pursuaa toinen toistaan onnistuneempia treenejä, herkullisia aterioita ja palautumista matkailulehtien mainoslehtisiä muistuttavissa järvimaisemissa auringonlaskua ihaillen. Voin kuitenkin kertoa, että kun valmennustapaamisissa ovi menee kiinni ja kenenkään ei tarvitse olla sosiaalisen median seuraajakuntansa vuoksi mitään mitä ei oikeasti ole, on usein toisenlainen ääni kellossa. Ja tiedätkö mitä? Se on ihan normaalia ihmiselämää se. Valitettavasti ne vain ovat asioita, joista ei puhuta julkisesti. Todellisuudessa onnistuneessa elämäntapamuutoksessa pitää välillä liikkua ajassa, paikassa ja tavalla, joka ei varsinaisesti huvita, ei juurikaan inspiroi eikä ole fantastisen ihanaa. Muutoksen on hyvä olla niin hienoa ja mahtavaa kuin mahdollista mutta 24/7/365 se ei sellaista ole.

#3. Joskus joutuu alistumaan sille, että muutos vie enemmän aikaa kuin haluaisi uskoa. Tiesitkö muuten, että elämäntapamuutoksen ensimmäiset 2-3 viikkoa tulevat olemaan käsittämätöntä riemun, onnistumisen ja inspiraation ilotulitusta täysin riippumatta siitä mitä teet? Voit juoda kärmeskeittoa ja syödä pieniä kiviä aamusta iltaan ja sinulla on tunne, että "tätä mä olen aina tarvinnut, tämä on parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut!" Mutta valitettavasti elämäntapamuutoksessa onnistuminen mitataan vasta sitten kun olet menestyksellä selvinnyt elämän ja arjen kenttäkokeesta kivikoista ja karikoista huolimatta. Jos pitäisi ravistaa hihasta keskimääräinen aika niin sanoisin, että 8-10 viikkoa on hyvä startti mutta kultainen keskitie löytyy näitä alun oppeja soveltaen ja testaillen n. 6-12 kuukauden päästä aloituksesta.

#4. Joskus voi joutua opettelemaan yleisesti elämänhallintaa eikä ruokavalioita ja treeniohjelmia. Moni esimerkiksi verkkovalmennuksiimme osallistuneista ovat testailleen erilaisia systeemejä vuosien varrella moneen otteeseen. Useita keskeneräisiä yrityksiä yhdistää se, että ratkaisu on virheellisesti toivottu löytyvän ruokavaliosta tai treeniohjelmasta. Toivottu, että ratkaisu olisi helppo aikaisempaa säntillisempi ruokavalio, jota pystytään noudattamaan jos vain ollaan aikaisempaa kurinalaisempi. Tai jos treeniohjelmassa vain lyödään entistä rajumpi vaihde silmään ja revitään väkisin ne ylimääräiset rasvat ulos sieltä vyötäröltä. Todellisuudessa paperilappujen ja itsensä rääkkäämisen sijaan pitääkin ottaa järki käteen ja lähteä työstämään aavistuksen monimutakisempia asioita. 

#5. Joskus joutuu opettelemaan sanomaan "ei". Koska käytettävissä on vain 24 tuntia vuorokaudessa ja ahkerimmallakin tulee jossain kohtaa raja vastaan, on tärkeä oppia ymmärtämään mitä kaikkea itse tarvitsee omaan arkeensa pysyäkseen samaan aikaan terveenä ja suorituskykyisenä mutta myös harrastamaan ns. muuta elämää. Hyvin monen kohdalla tämä tarkoittaa hankittujen vastuiden ja sähellettyjen arjen aikataulujen siivousta rankalla kädellä. Erityisesti muiden ihmisten kohtuuttomaan mielyttämiseen taipuvaisille ihmisille tämä tulee olemaan tiukka paikka mutta pakollinen paha, joka pitää jossain kohtaa hoitaa alta pois. Tarkoitus ei siis ole muuttua yli-itsekkääksi ihmisvihaajaksi vaan sopivasti itsekkääksi ihmiseksi joka täyttää kalenteriinsa riittävästi aikaa itsestään huolehtimiseen koska vain siten jaksaa ja voi auttaa myös muita.

Tässä viisi ehkä yleisintä umpisolmua, joiden aukeamisen jälkeen monelle on avautunut ihan uusi maailma ja tapa suhtautua omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Kultainen keskitie on siis löytynyt sieltä paikasta missä tehdään pääosin mielekkäitä juttuja, pidetään hauskaa ja ollaan terveitä ja hyväkuntoisia mutta tarpeen mukaan ollaan myös valmiita puristamaan hetki mikäli tilanne sitä vaatii.

Jos haluat lähteä opettelemaan tätä meidän kanssamme, naisten oman Hyvän olon hormonidieetti -verkkovalmennuksen esitehtävät voi aloittaa vaikka heti TÄSTÄ tai kuvaa klikkaamalla. 14.8. alkaa sitten täydellä höyryllä. Tervetuloa mukaan! :)

"Ei kuuri, ei dieetti, vaan loppuelämä."

En sano, että uskomaton tarina, sillä uskon koska itse näin! :) Mutta sanotaanko näin, että huikea tarina!

Olin syksyllä seminaarissa ja välikahvia hakiessani selkäni takaa kuului "Hei anteeks, mutta ootkos sä Joni?" Myöntävästi vastattuani kysyjä jatkoi, että halusi tulla kiittämään ihan kädestä pitäen siitä kipinästä, joka sai alkunsa meidän ilmaisvalmennuksesta.

Olen joskus hieman skeptinen sen suhteen millaisia muutoksia ilmainen lyhyt vamennuskokeilu voi saada aikaan mutta ehkä joudun ainakin vähän syömään omia ajatuksiani. Nimittäin vuosia takaperin osallistuttuaan erääseen ilmaisvalmennukseemme verkon kautta Tiina sai kipinän omaan muutokseensa. 

Tuloksena meillä on nähtävissä kuvistakin HUIKEA 27 KILOA kevyempi olemus! Mikä tärkeintä, aikaa tässä on kulunut jo sen verran kauan, että voidaan puhua jokseenkin pysyvästä tuloksesta!

Koska täällä blogissa saat lukea minun saarnaamistani väsymiseen asti, annetaan kirjoitusvuoro välillä onnistujalle itselleen. Itse olen aina kiinnostunut kysymään mitkä ovat ne asiat, jotka sisäistettyään saivat aikaan tämän muutoksen. 

Seuraavaksi vuorossa Tiina, olkaa hyvä! :)


Viisi asiaa, jotka oivalsin Optimal Performancen valmennuksessa alkaen huhtikuusta 2014

Ensimmäisenä sanoisin, ettei nämä asiat valjenneet kerralla, tai edes hetkessä, ne muhivat hitaassa aivotyöskentelyssä pikkuhiljaa. Matka OP:n kanssa on alkanut huhtikuussa 2014 ja jatkuu edelleen.

1. Aamupala

Kaikki lähti aamupalasta. Ennen valmennusta en juuri koskaan syönyt aamupalaa, ajatuskin kuvotti. Olin kuitenkin tammikuusta saakka yrittänyt omin avuin pudotella painoa ja mikään ei tuntunut hyvältä, olin umpikujassa. Päätin luottaa projektin edistymisen ”muiden käsiin” ja vain tehdä tässä asiassa kuten käskettiin, opettelin syömään aamupalan. Aluksi sisältäen proteiinia, marjoja ja vihreää, ekan viikon aikana enimmäkseen smoothieina, sen jälkeen pikkuhiljaa ja päivä kerrallaan kokeilin uusia juttuja ja nyt vakioksi on muodostunut puuroa puolukoilla ja skyrillä. Pikkuhiljaa sama periaate levisi muihinkin päivän aterioihin.

2. Armoa ja aikaa

Toisena oivalluksena taisi tulla, että uusien tapojen oppimiseen menee aikaa. Täytyi opettella siis olemaan ruoskimatta itseään siitä jos yhtenä päivänä uudet tavat eivät onnistuneet. Päätin taas vain puskea eteenpäin ja seuraavana päivänä hoitaa yhden asian paremmin kuin edellisenä. Aikana ennen valmennusta saatoin kostaa itselleni seuraavana päivänä jos meninkin syömään pullan tai nameja edellisenä päivänä. Tästä yleensä syntyi muutamia päiviä kestävä kierre, jolloin yhtenä päivänä treenattiin kuin hullu eikä ruokaa koneistoon annettu tarpeeksi, kolmantena päivänä nälkä ajoi taas huonoihin valintoihin, kunnes kierteen sai pelkällä tahdon voimalla tasoittumaan taas hetkeksi. Tuloksia harvemmin itseään rääkkäämällä saadaan ;) Opin siis antamaan itselleni armoa ja aikaa oppia.

3. Ei kuuri, ei dieetti, vaan loppuelämä

Kolmantena listassa voisi olla, että tässä tähdätään parempaan koko loppu elämäksi. Ei siis pidä tehdä muutoksia, joita ei kykene ylläpitämään pitkässä juoksussa. Paluuta takaisin vanhaan ei tule, nämä muutokset on tehty pysyviksi. Ennen tätä oivallusta olin dieetti- ja kuuri-ihminen. Tein muutoksia joilla piti saada tuloksia, mutta joita ei ollut mitään mahdollisuutta noudattaa pitkään. Tuloksia tulikin, mutta eivät ne kestäneet. Jojo-laihdutuksen malliesimerkki.. ;) Nykyisin mennään ilman tiukkoja aikaan sidottuja tavoitteita ja nautitaan tekemisestä, rasvaa häviää ja rautaakin tuntuisi nousevan aina vaan enemmän. 

4. Syö, lepää, treenaa, nauti ja toista

Kolmannesta onkin helppo johtaa neljänteen, jos haluan pitää elämäni mielekkäänä ja nautittavana paremmilla elintavoilla, täytyy pitää tasapaino ja suunnitella eteenpäin. Opin antamaan itselleni löysiä päiviä, tekemään ja järjestämään aikaa tehdä asioita joista tulee vain hyvälle mielelle. Aikaisemmin kävin liikkumassa "silloin kun ehdin", nykyisin kalenterissa on suhteellisen vakioidut paikkansa kaikelle ja aikaa jää levollekin. Stressiä on vähemmän, kun on olemassa ajallisesti runko kaikelle tekemiselle. Herkutellakin saa! Suklaa maistuukin paremmalta, kun sitä hyvällä omallatunnolla välillä herkuttelee.

5. Ei ole avaimet käteen -ratkaisuja

Siitäkin huolimatta, että Optimal Performancelta olen saanut korvaamatonta apua, neuvoa ja ohjeita, ei tähän muutokseen ole valmista pakettiratkaisua joka sopisi kaikille. Ihan itse täytyy nähdä vaivaa ja aikaa opettaakseen itsensä uusille tavoille.Eroon vaakaorjuudesta ja syyllisyydentunnosta

Kun elämänmuutos onnistuu napakymppiin, minä riennän kysymään miten näin kävi, mitä opittiin ja mikä on nyt toisin. Martiinan muutokset näkyvät tottakai kuvissa mutta hienoin muutos tapahtuu aina pään sisällä. Seuraavaksi päästetäänkin Martiina näppäimistön ääreen. :)


Haluan kiittää Optiman Performancen työntekijöitä loistavasta valmennuspaketista ja tsemppauksesta matkan varrella. Mielessäni on tuhansia sanoja, joilla voisin kuvaillatätä puolen vuoden matkaa ja kiittää teitä tämän matkan onnistumisesta. Tässä pieni yhteenveto omista ajatuksistani.

Millainen oli lähtötilanteesi ennen valmennusta?

Näin jälkeenpäin mietittynä olen hyvin surullinen, että annoin elämäni, terveyteni, kehoni ja mieleni mennä niin huonoon kuntoon mitä se oli vuoden 2015 tammikuun alussa.

Lähtötilanteeni oli melko kaamea. Olin lihonut kahden vuoden aikana lähes 15kg eikä minulla ollut minkäänlaista säännöllistä ruokarytmiä. Söin miten sattui ja enimmäkseen herkku painotteista ruokaa. 

En jaksanut tehdä mitään, en jaksanut leikkiä lasten kanssa, en jaksanut puolisoani, en jaksanut kotiaskareita ja töihin raahauduin viimeisillä voimillani. Nukahdin iltapäivisin sohvalle klo 17 ja heräsin klo 20, sen jälkeen vuoroin torkuin ja heräilin yöllä. Näin meni useita kuukausia. Olin kävelevä ihmisraunio. Elämäni oli täysin umpikujassa ja voin sekä fyysisesti että psyykkisesti huonosti.

Kun kuulin, että kilpirauhasarvoni olivat pielessä ja minulle täytyy aloittaa lääkehoito päätin, että jotain täytyy muuttua. Tästä tilanteesta lähdettiin tammikuussa 2015. 

Tilanne valmennuksen päätteeksi/nyt?

Olen laihtunut 8kg ja minulta on hävinnyt 50cm, mahdun nyt 38/S vaatteisiin kun vuoden alussa käytin 42/L vaatteita. Nämä ovat numeraaliset mittarit, mitä usein ihmiset kaipaavat muutoksen arviointia varteen. Nämä eivät kuitenkaan ole tärkeimmät mittarit omassa elämässäni. Valehtelisin, jos sanoisin, että hoikemmalla olemuksellani ei olisi merkitystä – tietenkin on, mutta tärkein ja vaikuttavin tulos tämän puolen vuoden projektin jälkeen on mielialan muutos.  

Jaksan jutella lasteni kanssa – jonkun mielestä hyvin kummallinen toteama, mutta minulle se on maailman tärkein saavutus. Jaksan olla läsnä perheen arjessa ilman, että nukahdan kesken keskustelua tai joutuisin aina sanomaan, kuinka väsynyt äiti on, jutellaan myöhemmin – tai myöhemmin tai vielä myöhemmin kun vieläkin väsyttää. Enää ei väsytä.  

Mitä hyötyä koit valmennuksesta ravinnon, treenin ja muun suhteen?

Olin jo useamman vuoden treenannut salilla, vaihtelevalla innokkuudella. Oli kausia kun kävin 4-5 x/viikossa salilla ja sitten oli taas pitkiä taukoja kun en ehtinyt/jaksanut tehdä mitään. OO:n aikana sain tarkat ohjeet niin salitreeneihin kuin myös venyttelyyn ja yleiseen kehonhuoltoon. Liikkeet ja treenien teho vaihtelivat suuresti siitä, mihin olin tottunut ja meni hetki ennen kuin maltoin rauhoittua ja keskittyä annettuun treeniin. Keskittymisestä tulikin seuraavan kuuden kuukauden avainsana. Pienillä muutoksilla sain kehonhallinnan aivan eri sfääreihin. 

Valmennuksen antia oman ravinnon sisällön muuttumiseen en pysty edes sanoin kuvamaan. Olen löytänyt ihania uusia ruoka-aineita kuten kvino, bataatti, kookosmaito ja monia muita tuttuja, mutta silti minulle täysin vieraitakomponentteja. Ruokapöytämme anti kotona on tällä hetkellä huomattavasti rikkaampaa ja värikkäämpää kuin aikaisemmin ja sen vaikutus näkyy niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin terveydessä ja hyvinvoinnissa. Olo on virkeä!

Mitä muutoksia olet huomannut kokonaisuutena, esim. jaksaminen?

Itselläni muutos vointiini ja elämääni on ollut valtava.  Minäkuvani ja elämänhallintani ovat parantuneet niin paljon, että pystyn käsittelemään hetkellisen väsymyksen ja pahan olon järkevästi.  

Kilpirauhasarvoni ovat nyt parantuneet vaikka minulle kovin yritettiin väittää vastaan kun halusin yrittää ensin muuttaa elämäntapojani ja kieltäydyin lääkehoidosta alkuvuodesta. Voin syödä jäätelöä ilman, että nukahdan sohvalle muutamaksi tunniksi kun verensokeri nousee. Jaksan käydä salilla, juoksemassa, lasten kanssa puistossa, ystävien kanssa elokuvissa ja puolisoni kanssa tanssahtelemassa. Jaksan elää!

Kenelle suosittelisit Optimal Performancen valmennuksia?

Suosittelen kaikille. 

Maailma ja Suomi maailman mukana on täynnä erilaisia laihdutus/treenikuureja ja tuloksia luvataan järjestelmällisesti jopa muutamissa viikoissa. Itsekin olen sortunut monen erilaisen toimijan ruokavalio- ja treeniohjeistukseen enkä ole niistä kovin autuaaksi tullut.  

Olen kuitenkin oppinut sen, että joka ikinen meistä on yksilö, jokaisen elämä, terveydentilanne, keho ja mieli toimii eri tavalla ja täydellistä autuutta ei pysty yksikään ympäripyöreästi muokattu dieettiohje meille tarjoamaan. Kaikista olen oppinut jotain, mutta vasta Optimal Performancen kautta olen oppinut kuuntelemaan omaa kehoani, omaa mieltäni ja elämään tietynlaisessa kompromississa valintojeni kanssa. Olen oppinut syömään monipuolisesti ilman vaakaorjuutta ja olen oppinut herkuttelemaan ilman syyllisyydentuntoa. Elämäni tämän puolen vuoden jälkeen on tasapainoisempi!"

Terveisin,

Martiina


Jos sinusta tuntuu, että samanlainen opintoretki terveelliseen elämään ilman ruoskintaa, syyllisyydentuntoa ja vaakaorjuutta voisi toimia paremmin kuin aikaisemmat yritykset, viritimme Oikotie Optimaaliin 2.0 -verkkokurssin juuri sellaiseksi. Nyt voit aloittaa sen vaikkapa heti ja hinta on vaatimattomat 9,95€/viikko. Mukaan pääset klikkaamalla kuvaa alta. :)

"Oloni on muuttunut melkeinpä täysin siitä pisteestä jossa olin ennen valmennusta."

Tervehdys!

Olen Jenni, 30-vuotias äiti-ihminen Etelä- Pohjanmaalta. Sain kunnian tarttua vieraskynään, ja kirjoittaa kokemuksistani Optimal Performancen Oikotie optimaaliin -valmennuksessa. Valmennus alkoi tammikuun alussa, ja sitä on kirjoitushetkellä vielä kaksi kuukautta jäljellä. 

Millainen oli lähtötilanteesi ennen valmennusta?

Lähtötilanteeni oli aika lailla hälyttävä. Puntarin lukema oli melkein kolminumeroinen, joka on tälle 165-senttiselle varrelle tuhottomasti liikaa. Kärsin jatkuvista poskiontelotulehduksista ja hengitystieinfektioista, voisi puhua jopa infektiokierteestä. Liikunnan harrastaminen oli vähäistä ja nukuin todella huonosti. Ateriavälit venyivät ja ravinnon laatukaan ei ollut parhaimmasta päästä. Olin myös sokerikoukussa, karkkia tuli syötyä hirmuisia määriä.

Entä tilanne valmennuksen päätteeksi / nyt?

Kuten ylempänä jo mainitsinkin, valmennus alkoi tammikuussa. Tällä hetkellä valmennusta on siis noin neljä kuukautta takana päin. Tilanne on muuttunut täysin alkutilanteesta. Ensinnäkin olen ollut terveenä melkein koko valmennusajan. Säännöllisestä, sopivasti kuormittavasta liikunnasta on tullut luonteva osa arkeani. Terveellinen ruokailurytmi on löytynyt ja syömäni ravinto koostuu pääosin hyvistä raaka-aineista sekä prosessoimattomasta ruuasta. Olen myös oppinut herkuttelemaan ilman morkkiksia ja siten, ettei mopo lähde herkkujen suhteen käsistä. Unen laatu on parantunut, ja aamuyön aikaiset heräilyt ovat kohdaltani vähentyneet.

Mitä hyötyä koit valmennuksesta ravinnon, treenin ja muun suhteen?

Valmennuksen olen kokenut todella hyödyllisenä kaikilta osin. Ensinnäkin Campwire-ohjelmisto on toiminut hyvin. Ohjelmisto on ollut käytettävissä ympäri vuorokauden, ja siellä on voinut myös Optimal Performancen valmentajien kanssa keskustella mieltä askarruttavista asioista valmennuksen aiheiden suhteen. Valmentajat ovat olleet ihan omaa luokkaansa, todellisia tsemppareita! Ravitsemuksesta olen saanut kattavasti tietoa, ja pidin nimenomaan siitä, ettei valmennukseen kuulu saneltua grammamääräistä ruokavaliota. Valmennuksessa kerrotaan faktoja ja ohjataan tekemään optimaalisia valintoja.

Treeniohjelmat ovat vaihtuneet neljän viikon välein ja ne on ohjeistettu todella perusteellisesti videoiden avulla. Treeniohjelmien liikkeitä on käyty läpi myös kuukausittain järjestetyissä treenikouluissa Optimal Performancen toimipisteissä, joihin itse en ikävä kyllä ole päässyt osallistumaan. Treeniohjelmat ovat olleet osin haasteellisiakin, mutta kunto on noussut kohisten ja itse nautin suuresti voimaharjoittelusta. Valmennuksen suola on ollut se, että ravinnon ja liikunnan lisäksi on kiinnitetty huomiota myös muihin hyvinvoinnin ulottuvuuksiin, kuten uneen, stressiin ja vatsan hyvinvointiin. 

Mielenkiintoista oli myös käydä valmennukseen kuuluvassa Biosignature-mittauksessa Optimal Performancen Tampereen toimipisteessä. Mittaus antoi tietoa kehoni hormonitasapainosta (tai oikeastaan sen puutteesta), ja siitä millaisilla päivittäisillä valinnoilla siihen voin vaikuttaa. Uusi mittaus on varattuna elokuun alkuun, toivottavasti mitat ovat tuolloin eri lukemissa kuin valmennuksen alussa. Valmennuksen myötä olen ymmärtänyt sen, että hyvinvointi ei oikeasti ole mitään rakettitiedettä.  Sillä pääsee jo enemmän kuin pitkälle kun syön terveellisesti, harrastan liikuntaa ja saan riittävästi palauttavaa lepoa ja unta.

Mitä muutoksia olet huomannut kokonaisuutena, esim. jaksaminen yms?

Oloni on muuttunut melkeinpä täysin siitä pisteestä jossa olin ennen valmennusta. Energiaa on enemmän. Senttejä on lähtenyt koko vartalosta puolen metrin verran ja painoakin reilusti. Jaksaminen on ylipäätään parantunut ja elämänlaatu on noussut hurjasti. Olen saanut liikunnan taas osaksi elämääni, ja nautin siitä suuresti.

Kenelle suosittelisit Optimal Performancen valmennuksia?

Ei ole oikeastaan ketään kenelle EN suosittelisi valmennuksia. Optimal Performance on räätälöinyt jopa nämä isommat ryhmävalmennukset siten, että jokainen osallistuja voi käyttää valmennuksessa saamiaan neuvoja ja oppeja omaan elämäntilanteeseensa sopien. Lämpimästi siis suosittelen Optimal Performancea kaikille, jotka haluavat parantaa omaa oloaan! Olen ollut valmennukseen äärettömän tyytyväinen, ja olen saanut monia työkaluja jatkoakin ajatellen. Satsaus omaan hyvinvointiin kantaa pitkään hedelmää. 

Jenni


Jennin muutos oli lopulta ihan käsittämätön: kiloja lähti yli 20 ja senttejä yli 80! Jos sinä haluat aloittaa oman elämänmuutoksesti, uuden ja päivitetyn Oikotie Optimaaliin 2.0 -verkkokurssin voit aloittaa vaikka heti klikkaamalla alla olevaa kuvaa. :)

Muscle Madness - työtä tehdään ja tulosta tulee!

Millainen oli lähtötilanteesi ennen valmennusta? (ravinto, liikunta, elämäntavat)

Ennen MM-valmennusta elämäntavoissa ja ravitsemusasioissa oli paljonkin korjattavaa. Yhtenä tekijänä on kolmivuorotyö, joka sinänsä aiheuttaa omat haasteensa terveellisen ravitsemuksen suhteen. Yövuorossa söin lämpimän aterian noin kahden aikaan yöllä (jo tästä elimistö saattoi olla melko lailla ihmeissään), lisäksi tui syötyä paljon makeisia ja muuta ’turhaa’  hereillä pysymisen toivossa. Kahvileivät, makeiset, suklaat ym. herkut maistuivat liiankin hyvin. Suklaanhimo oli toisinaan vastustamaton. Aiemmin olin ollut normaaliapinoinen, nyt huomasin painoni nousseen parissa vuodessa melkein 30 kiloa.

Harrastin kyllä runsaasti liikuntaa, kesäisin pyöräilin ja talvisin tuli käytyä kävelylenkeillä, kuntosalilla pari kolme kertaa viikossa, mutta sitten taas oli pitkiä aikoja etten harrastanut liikuntaa lainkaan. 

Usein syyksi riitti se, että kun on ilta- tai yövuoro, niin ei aamupäivällä ollut aikaa tai halua mennä salille tai lenkille. Kuntosalilla harjoittelin aina samanlaisen, itse laatimani ’harjoitusohjelman’ mukaan

Kuten voi arvata, niin kehitystä ei tapahtunut. Jotain positiivista elämäntavoissani kuitenkin on aina ollut; en tupakoi enkä käytä lainkaan alkoholia.

Entä tilanne valmennuksen päätteeksi?

Nyt kun MM-valmennus on päättynyt, tilanteeni on todella hyvä. Ennen söin yhden suuren aterian päivässä, nykyisin viisi pienempää ateriaa. Myös ruoan sisältö on muuttunut: mukaan ovat tulleet pähkinät, liha, kala, raejuusto, salaatit. Toki söin näitä ruoka-aineita aiemminkin, mutten samassa mittakaavassa kuin nykyisin. Vettä juon nykyisin 4,5 l / vrk, aiemmin n. 2 l / vrk. Einesruuat ovat jääneet kokonaan pois. En olisi vielä helmikuussa voinut kuvitellakaan saavani itseäni näin hyvään kuntoon enkä olisi voinut kuvitellakaan saavuttavani näin suurta muutosta. Nyt kun aloitin MM-jatkovalmennuksen ja näin ensimmäisen viikon lopulla olen iloinen uusista valmennusohjelmista.

Harjoittelu on nyt haasteellista, mutta positiivisessa mielessä. 

Mitä hyötyä koit valmennuksesta ravinnon, treenin ja muun suhteen? 

MM-valmennuksen myötä olen saanut paljon hyödyllisiä neuvoja kuinka usein tulee syödä sekä millaista ravintoa on hyvä syödä kun harjoittelu on vaativaa. 

Treenaamiseen olen saanut aivan uuden innostuksen todella hyvien ja monipuolisten valmennusohjelmien ansiosta. MM-valmennuksessa oli hyvät ja selkeät liikevideot, joiden ansiosta pystyin tekemään liikkeet mahdollisimman hyvin teknisesti oikein. 

Kulunut kuusi kuukautta on tuonut itseluottamusta lisää, etenkin parantuneena fyysisenä kuntona. Enää ei portaissa hengästytä. Painon normalisoituminen on tehnyt hyvää myös itsetunnolle.

Mitä muutoksia olet huomannut kokonaisuutena, esim. jaksaminen yms?

Aiemmin olin usein väsynyt jo pelkästä työnteosta, joten oli helppoa jäädä kotiin "sohvalle".  Jaksamiseni on parantunut sekä töissä että vapaa - aikana. Yksi suuri ilon aihe on ollut kun vaatekoko on pienentynyt huomattavasti lähtötilanteesta. Myös unen laatu ja määrä on parantunut. Aiemmin nukuin 4–5 h yössä, nykyisin 7–8 h yössä.

Kenelle suosittelisit Optimal Performancen valmennuksia?

Voin vilpittömästi ja hyvällä mielellä suositella Optimal Performancen valmennuksia henkilöille, jotka ovat perusterveitä ja valmiita haastamaan itsensä sekä tekemään muutoksia elämässään harjoittelun ja ruokavalion suhteen sillä aivan ’ilmaiseksi’ tuloksia ei synny vaan se vaati itsekuria ja säännöllistä harjoittelua.


Muscle Madness on nyt päivitetty uuteen versioon nimeltä 2.0! Vain 199,00€ eli 9,95€ viikossa 20 viikon ajan. Luvassa kovaa treeniä, fiksua syömistä ja riittävästi lepoa tulosten maksimointiin.

Klikkaa alta kuvaa, tämän valmennuksen voit aloittaa vaikka HETI! :) -Joni