Webinaaritallenne – Vieraana lääkäri Vilho Ahola - Part II

Sunnuntaina 28.9. pidetyn ilmaiswebinaarin tallenne on nyt purkitettu niidenkin katseltavaksi, jotka eivät tuolloin päässeet linjoille.

Lääkäri Vilho Ahola antoi jälleen kerran aimo annoksen asiantuntijuuttaan kaikkien saataville kun ruodimme läpi Facebook-sivumme kautta jätettyjä kysymyksiä. 

Tallenne löytyy tuolta alareunasta ja hätäisemmille koostin tuollaisen listan tallenteen ajankohdista eri kysymyksiin jos haluaa kelata itseä eniten kiinnostaviin aiheisiin.


HUOM! Webinaarissa esitetyt asiat eivät ole tarkoitettu diagnosoimaan sairauksia eivätkä ottamaan kantaa yksittäisten ihmisten hoitosuosituksiin eikä webinaarin välityksellä muodostu hoitosuhdetta puhujan ja kuuntelijan välille. 

Mikäli koet tarvitsevasi lisäapua lääkäri Vilho Aholan tavoitat täältä.

Ravinto-, liikunta- ja elämäntapavalmennuksista kiinnostuneiden kannattaa ottaa meihin yhteyttä täällä


joni-jaakkola-vilho-ahola.jpg

0:00: Puhujaesittelyt

2:30: Yleistä asiaa kilpirauhasongelmista

4:10: Vastuuvapauslauseke

4:40: “Voiko nuhassa / flunssassa treenata, miten ja milloin?”

7:50: “Ylikunto, mitä se on, miltä se tuntuu ja miten sitä voi hoitaa?”

15:45: “Mitkä ovat ihmisten stressin / uupumuksen aiheuttajia, joita eivät välttämättä itse tunnista?”

23:30: “Onko kaikkien pakko harrastaa liikuntaa, varsinkin jos ei tykkää? Voiko siis pysyä terveenä ilman liikuntaharrastusta?”

29:55: Miten määritellä hyvä tasapaino tarpeeksi kovan liikunnan suhteen? ---Eli tarkoitan tällä sitä, että treenaa tarpeeksi kovaa (voimaharjoittelu), mutta että voi olla varma siitä ettei se ole enemmänkin stressaavaa kuin rakentavaa keholle ja tietysti koko kokonaisuudelle, eli hyvinvoinnilleni?”

34:25: “Olisin kysynyt  Vilholta, mikä olisi turvallinen tapa pudottaa painoa, kun sairastaa kilpirauhasen vajaatoimintaa? (+hyvää keskustelua muutoin painonpudotuksesta kaikille)”

44:10: “Mitä tehdä miehen seksuaaliselle haluttomuudelle? Taustalla pitkään jatkunut masennus joka on nyt suurimmalta osin taltutettu, edelleen syö lääkkeitä. Testosteroni on tutkitusti alhainen. Ennen vakavissaan salilla harjoitellut mies ei salilla enää viihdy ja vaikka tietäisi sen voivan auttaa tekee lihaskuntoharjoittelua vain pitkällisen vakuuttelun/suostuttelun seurauksena. Mikään ei oikein kiinnosta…”

52:25: “Psykosomaattinen oireilu - mitä se on, miten se ilmenee ja miten sitä hoidetaan?”