Vieraana Turun valmentajamme Henri Kestiö

Se, mikä yleensä pääsee unohtumaan kaiken valmentamiseen liittyvän keskustelun keskellä on se tosiasia, että ylivoimaisesti tärkein yksittäinen asia kaikessa on, että syntyykö tuloksia vai ei.

Miten pysyviä tuloksia saadaan sitten syntymään kerta toisensa jälkeen on joskus hieman monimutkaisempi asia. Ihmisen ollessa tämä kuuluisa psykofyysinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen on valmentajan roolissa tärkeä tiedostaa tämän monimutkaisen kokonaisuuden eri osa-aluiden (ravinto, liikunta, elämäntavat, mieli, jne) merkitykset. 

Miettiessämme uuden jäsenen liittämistä tiimiimme on tärkein asia katsoa kokonaisuutta. Koska sama henkilö pyrkii vaikuttamaan ihmisen sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiin, on oleellista, että tiedon ja taidon lisäksi on ns. "hyvä tyyppi". Kun ymmärtää erilaisten ihmisten erilaiset elämäntilanteet ja tietää haasteiden korjaamisen parhaat työkalut, löytyy valmennussuhteeseen yhteinen sävel nopeasti.

Henri hyppäsi Optimal Performacen kelkkaan valmennusten merkeissä jo vuonna 2011. Siitä asti miehen tunteneena voin vakuuttaa, että lisäys tiimiimme on onnistunut ja sinä olet hänen kanssaan hyvissä käsissä. :)


”Elämä koostuu elämyksistä!” - Henri, 5v

Vuoden 2010 lopussa olin opiskelemassa fysiikkaa Turun yliopistolla ja se ei kiinnostanut minua enää pätkääkään, vaikka olin juuri syksyllä aloittanut. Tulevaisuus näytti harmaalta ja tylsältä, jos joutuisin tekemään vuodesta toiseen jotain, mistä en enää pitänyt. Olin saanut paikan kaksi vuotta aikaisemmin ja lykännyt opiskeluja  tehdäkseni töitä kaupassa ja mennäkseni armeijaan. Armeijassa vietin vuoden pioneerina ja alikersanttikoulutuksessa. Tänä aikana ehdin muuttua paljon sekä fyysisesti että henkisesti. Lähes herkeämättä tietokoneen ja pelien ääressä vietetyt lukiovuodet olivat jääneet taakse.

Vuoden vaihteen lähestyessä pohdin kuumeisesti, mitä haluan elämältäni. Sen tiesin, että fysiikka sai jäädä. Halusin tehdä jotain, mistä olisi konkreettisempaa apua ihmisille. En ollut aikaisemmin lukenut mitään menestykseen ja tavoitteiden asettamiseen liittyviä self-help kirjoja, mutta tyttöystäväni antoi minulle joululahjaksi Brian Tracyn kirjan nimeltä Menestys ja onnellinen elämä. Luin sen hetkessä ja tein hyvin pitkälti kaikki tehtävät, mitä kirjassa neuvottiin. Muutin ajatusmallejani positiivisemmaksi ja asetin tavoitteita. Vaikka tuloksia ei silloin juuri näkynytkään, niin olin jo aikaisemmin innostunut saliharjoittelusta ja asetin kirjan innoittamana tavoitteekseni, että minusta tulee loistava personal trainer! Melko hullu idea, sillä en edes tiennyt mitä koulutusta kannattaisi hankkia, mutta päätin, että ensimmäisenä täytyy näyttää siltä, että tietää mistä puhuu. En ollut oikein varma, kuinka saavuttaisin tämän. Sitten vuoden 2011 alussa löysin Optimal Performancen ja heidän silloin uunituoreen Oikotie Optimaaliin – valmennuksen. Näin jälkeenpäin voisi sanoa, että aikamoinen yhteensattuma! Löysin heti oikeat ihmiset ympärilleni.

Sittemmin on tullut vuosien mittaan käytyä läpi kaikenlaisia valmennuksia: Precision Nutritionin vuoden mittainen Scrawny to Brawny – valmennus (2011-2012), Muscle Madness – valmennus (2013) ja nykyään olen oman tiimimme Sannan yksilövalmennuksessa. Voit siis todella uskoa, kun sanon, että tiedän valmennuksiemme toimivan!

Pidän todella tästä työstä ja mahtavasta tiimistämme. Minulla on kova tahto mennä eteenpäin ja pyrin jatkuvasti ottamaan pieniä askelia kehittyäkseni paremmaksi. Minulla on tavoitteena sytyttää ihmisissä tämä sama polte ja into tavoitella omaa unelmaansa. On se sitten hurjat urasuunnitelmat, maailman pelastaminen tai terve ja energinen elämä, niin uskon vahvasti, että kannattaa laittaa ainakin perusteet kuntoon ravinnon, voimaharjoittelun ja levon osalta. Siitä on varmasti apua kenelle tahansa. Tästä se lähtee!


Koulutus


Henrin valmennukseen pääset täyttämällä etusivun lomakkeen. Kerro oma lähtötilanteesi ja tavoitteesi. Laitetaan hommat uuteen nousuun! :)