"Yllättävää on ollut se, miten pienillä muutoksilla voi olla suuria vaikutuksia!"

Kun varaat Kaisa Jaakkolan hyvinvointiluennon ennen juhannusta, saat kaupan päälle Väsyneestä virkeäksi -verkkovalmennuksen (arvo 2900€) koko porukalle. Voit ladata esitteen TÄÄLTÄ.


Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen Sanna Sassi, 37-vuotta. Teen OP Tampereessa töitä henkilökunnan työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen eteen henkilöstöasiantuntijana. Työssäni istun paljon, mutta vapaa-ajallani olen viihtynyt liikkeessä. Viime vuosina omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tupannut valahtamaan prioriteettikärjestä mukaansa tempaavan työn, kahden pienen tyttären ja omakotitalon ansiosta. Liiallista istumista on tullut kompensoitua ravintoon ja lihaskuntoon nähden liian kovilla juoksulenkeillä. Yöunillakaan ei kiireisessä arjessa voi rehvastella. Nyt on kurssi suunnattu kuitenkin tiukasti kohti oikeita arkisia valintoja ja parempaa vointia!

Kerro lyhyesti yrityksestänne?

OP Tampere on liki 85 000 asiakasomistajan omistama finanssitalo, jonka pankki- ja vakuutuspalveluista nauttii 185 100 asiakasta. Henkilökuntaa meillä on hitusen yli 300. Toimintaamme ohjaa vakaa arvopohja: ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Perustehtävämme on edistää asiakasomistajiemme, asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Miten te OP:lla viette eteenpäin henkilökunnan hyvinvointia?

Työ henkilökunnan hyvinvoinnin eteen on osa strategiaamme, ja työyhteisömme toiveita ja tarpeita kartoitetaan ja toteutetaan aktiivisesti. Perustan työhyvinvoinnille luovat tietenkin oman työn sisältö, sen mielekkyys ja työilmapiiri sekä hyvä johtaminen ja esimiestyö. Tällä hetkellä tsemppaamme porukalla passiivisen istumisen vähentämiseksi ja aktiivisemman arjen puolesta, myös töissä. Totutuista tavoistamme opettelemme eroon mm. Polar Loop -aktiivisuusrannekkeiden kannustamina työyhteisömme Virtaa työpäivään -haasteessa. Suurennuslasin alla on myös ravinnon merkitys hyvinvoinnille ja jaksamiselle. Mukaan on ollut helppo lähteä myös niiden, jotka eivät ole kokeneet edellisiä, enemmänkin liikuntaa korostavia haasteitamme omikseen. Jokainen on nyt voinut työnantajan ja työkavereiden kannustamana tehdä pieniä, mutta merkittäviä muutoksia arkeensa: juoda enemmän vettä, syödä ravinteikkaamman lounaan henkilökuntaravintolassamme, taukojumpata työpisteellään ja kokoustaa seisten. Lisäksi pankin henkilökunta- ja liikuntakerhot järjestävät erilaisia henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä menoja, ja omia liikuntaharrastuksia voi maksaa pankin tukemana Smartum Saldolla.

Miten päädyitte pyytämään Optimal Performancen avuksi työhyvinvoinnissa?

Työkyky rakentuu terveydelle ja itsestään huolehtimiselle. Halusimme paikallisen kumppanin, joka ammattitaitoisesti pystyisi auttamaan meitä näitä asioissa ja antamaan tavalliseen arkeen ja toimistotyöhön sopivia käytännön vinkkejä. Halusimme selkeät askelmerkit ja konkreettisia apuja, joista jokainen löytää itselleen sopivat.

Mitä palveluja käytitte?

- Kaisa Jaakkola luennoi hormonitoimintaa ja jaksamista tukevasta ravinnosta ja syömisestä.

- Tytti Koro piti ravintovalmennusta pankin ravintolahenkilökunnalle, ja sen tuloksena päivitettiin salaattipöytä ja lounaslista.

- Pankin henkilökunta sai mahdollisuuden käydä henkilökohtaisessa ravintoneuvonnassa edullisemmin.

- Henkilökunnalle avattiin Väsyneestä virkeäksi -verkkovalmennus

- Henkilökunnan käyttöön hankittiin lainattavaksi Kaisa Jaakkolan kirjat.

Miten Optimal Performancen palvelut ovat vaikuttaneet työhyvinvointiin OP:lla?

Olemme saaneet erittäin positiivista palautetta. Olemme oppineet ja saaneet käytännön vinkkejä eri hyvinvoinnin osa-alueista. Yllättävää on ollut se, miten pienillä muutoksilla voi olla suuria vaikutuksia! Esimerkiksi lisäämällä oikeanlaisen magnesiumin päivittäiseen ruokavalioonsa useampikin meistä on huomannut vaikutuksen unen laatuun ja määrään. Tämä näkyy tietysti hyvinkin nopeasti vireytenä ja energisyytenä niin työpaikalla kuin vapaa-ajalla.

Oikeanlaisen ravinnon merkitystä voi tuskin koskaan korostaa liikaa. Tähän on henkilöstöravintolassamme panostettu erityisesti Tytti Koron pitämän ravintovalmennuksen jälkeen. Oikeaoppisesti kootun lounaan jälkeen olo on virkeä eikä iltapäiväkahvin kanssa tarvitse enää sortua pullaan. 

Suosittelisitko Optimal Performancen valmennuksia muille?

Kyllä! OP Tampereen ja Pirkan OP -kiinteistökeskuksen henkilökunnalle on tarjottu edullisempaa käyntiä Optimal Performancen henkilökohtaisessa ravintoneuvonnassa. Virtaa työpäivään -haasteeseen olemme kutsuneet mukaan OP Turun Seudun työyhteisön. Nyt meillä on ilo kertoa, että tarjoamme myös asiakasomistajillemme edun Optimal Perfomancen palveluihin: ravintovalmennuksen yhteydessä treeniohjelman kotiin tai salille kaupanpäälle (arvo 150 euroa).

Keittiöhenkilökunnan kommentit Tytti Koron valmennuksesta?

Oppien perusteella olemme panostaneet erityisesti salaattipöytään. Pyrimme mahdollisimman houkuttelevaan esillepanoon, värikkyyteen ja monipuolisuuteen. Proteiinia tuomme mm. raejuustoin, pavuin ja kananmunin. Erilaisia kasviksia on sekoitettu yhteen vähemmän, ja kastikkeet ja öljyt on jätetty lounastajien itse valittaviksi.