"Oloni on muuttunut melkeinpä täysin siitä pisteestä jossa olin ennen valmennusta."

Tervehdys!

Olen Jenni, 30-vuotias äiti-ihminen Etelä- Pohjanmaalta. Sain kunnian tarttua vieraskynään, ja kirjoittaa kokemuksistani Optimal Performancen Oikotie optimaaliin -valmennuksessa. Valmennus alkoi tammikuun alussa, ja sitä on kirjoitushetkellä vielä kaksi kuukautta jäljellä. 

Millainen oli lähtötilanteesi ennen valmennusta?

Lähtötilanteeni oli aika lailla hälyttävä. Puntarin lukema oli melkein kolminumeroinen, joka on tälle 165-senttiselle varrelle tuhottomasti liikaa. Kärsin jatkuvista poskiontelotulehduksista ja hengitystieinfektioista, voisi puhua jopa infektiokierteestä. Liikunnan harrastaminen oli vähäistä ja nukuin todella huonosti. Ateriavälit venyivät ja ravinnon laatukaan ei ollut parhaimmasta päästä. Olin myös sokerikoukussa, karkkia tuli syötyä hirmuisia määriä.

Entä tilanne valmennuksen päätteeksi / nyt?

Kuten ylempänä jo mainitsinkin, valmennus alkoi tammikuussa. Tällä hetkellä valmennusta on siis noin neljä kuukautta takana päin. Tilanne on muuttunut täysin alkutilanteesta. Ensinnäkin olen ollut terveenä melkein koko valmennusajan. Säännöllisestä, sopivasti kuormittavasta liikunnasta on tullut luonteva osa arkeani. Terveellinen ruokailurytmi on löytynyt ja syömäni ravinto koostuu pääosin hyvistä raaka-aineista sekä prosessoimattomasta ruuasta. Olen myös oppinut herkuttelemaan ilman morkkiksia ja siten, ettei mopo lähde herkkujen suhteen käsistä. Unen laatu on parantunut, ja aamuyön aikaiset heräilyt ovat kohdaltani vähentyneet.

Mitä hyötyä koit valmennuksesta ravinnon, treenin ja muun suhteen?

Valmennuksen olen kokenut todella hyödyllisenä kaikilta osin. Ensinnäkin Campwire-ohjelmisto on toiminut hyvin. Ohjelmisto on ollut käytettävissä ympäri vuorokauden, ja siellä on voinut myös Optimal Performancen valmentajien kanssa keskustella mieltä askarruttavista asioista valmennuksen aiheiden suhteen. Valmentajat ovat olleet ihan omaa luokkaansa, todellisia tsemppareita! Ravitsemuksesta olen saanut kattavasti tietoa, ja pidin nimenomaan siitä, ettei valmennukseen kuulu saneltua grammamääräistä ruokavaliota. Valmennuksessa kerrotaan faktoja ja ohjataan tekemään optimaalisia valintoja.

Treeniohjelmat ovat vaihtuneet neljän viikon välein ja ne on ohjeistettu todella perusteellisesti videoiden avulla. Treeniohjelmien liikkeitä on käyty läpi myös kuukausittain järjestetyissä treenikouluissa Optimal Performancen toimipisteissä, joihin itse en ikävä kyllä ole päässyt osallistumaan. Treeniohjelmat ovat olleet osin haasteellisiakin, mutta kunto on noussut kohisten ja itse nautin suuresti voimaharjoittelusta. Valmennuksen suola on ollut se, että ravinnon ja liikunnan lisäksi on kiinnitetty huomiota myös muihin hyvinvoinnin ulottuvuuksiin, kuten uneen, stressiin ja vatsan hyvinvointiin. 

Mielenkiintoista oli myös käydä valmennukseen kuuluvassa Biosignature-mittauksessa Optimal Performancen Tampereen toimipisteessä. Mittaus antoi tietoa kehoni hormonitasapainosta (tai oikeastaan sen puutteesta), ja siitä millaisilla päivittäisillä valinnoilla siihen voin vaikuttaa. Uusi mittaus on varattuna elokuun alkuun, toivottavasti mitat ovat tuolloin eri lukemissa kuin valmennuksen alussa. Valmennuksen myötä olen ymmärtänyt sen, että hyvinvointi ei oikeasti ole mitään rakettitiedettä.  Sillä pääsee jo enemmän kuin pitkälle kun syön terveellisesti, harrastan liikuntaa ja saan riittävästi palauttavaa lepoa ja unta.

Mitä muutoksia olet huomannut kokonaisuutena, esim. jaksaminen yms?

Oloni on muuttunut melkeinpä täysin siitä pisteestä jossa olin ennen valmennusta. Energiaa on enemmän. Senttejä on lähtenyt koko vartalosta puolen metrin verran ja painoakin reilusti. Jaksaminen on ylipäätään parantunut ja elämänlaatu on noussut hurjasti. Olen saanut liikunnan taas osaksi elämääni, ja nautin siitä suuresti.

Kenelle suosittelisit Optimal Performancen valmennuksia?

Ei ole oikeastaan ketään kenelle EN suosittelisi valmennuksia. Optimal Performance on räätälöinyt jopa nämä isommat ryhmävalmennukset siten, että jokainen osallistuja voi käyttää valmennuksessa saamiaan neuvoja ja oppeja omaan elämäntilanteeseensa sopien. Lämpimästi siis suosittelen Optimal Performancea kaikille, jotka haluavat parantaa omaa oloaan! Olen ollut valmennukseen äärettömän tyytyväinen, ja olen saanut monia työkaluja jatkoakin ajatellen. Satsaus omaan hyvinvointiin kantaa pitkään hedelmää. 

Jenni


Jennin muutos oli lopulta ihan käsittämätön: kiloja lähti yli 20 ja senttejä yli 80! Jos sinä haluat aloittaa oman elämänmuutoksesti, uuden ja päivitetyn Oikotie Optimaaliin 2.0 -verkkokurssin voit aloittaa vaikka heti klikkaamalla alla olevaa kuvaa. :)