Joni Jaakkola

Joni Jaakkola perusti Optimal Performance -valmennusyrityksen vaimonsa Kaisa Jaakkolan kanssa vuonna 2010. Hän toimii Optimal Performancen ja kuntosali Optimal Performance Centerin toimitusjohtajana.

Joni on suosittu luennoitsija yrityksissä ja tapahtumissa. Hänen mukaansatempaava ja humoristinen tyylinsä puree monenlaisiin kuulijoihin, insinööristä kovan tason johtajiin.

Koulutukseltaan Joni on diplomi-insinööri. Ennen siirtymistä yrittäjäksi Joni työskenteli suuressa suomalaisessa pörssiyhtiössä logistiikan ja tietojärjestelmien parissa.

Tuotantotalouden opinnoista oli apua yrityksen pyörittämisestä. Nopeasti Optimal Performancen tiimi kasvoi lähes kymmeneen henkeen useassa kaupungissa. Samaan aikaan koko ikänsä urheillut ja jo teini-iässä voimaharjoittelusta itselleen sopivimman lajin löytänyt Joni päätti kouluttautua voimaharjoitteluvalmentajaksi. Tänä päivänä Joni toimii yritystensä visionäärinä, toimitusjohtajana ja valmentaa edelleen muutamia urheilijoita voimaharjoittelun parissa.

Tammi julkaisee Jonin esikoiskirjan syksyllä 2017.

"Toivon, että voimme Optimal Performancella välittää asiakkaillemme oivalluksen siitä, että terveellinen ja hyvä elämä on tasapainon etsimistä itse kullekin merkityksellisten asioiden keskellä. Se on sekä – että, ei joko – tai -elämää. Ihan jokainen meistä voi elää täysipainoista elämää ja olla samaan aikaan fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa. Tämä edellyttää sitä, että opitaan ymmärtämään elämän voivan olla sekä terveellistä että rentoa, mutta järkevässä tasapainossa," Joni tiivistää.

Jonin luennoista sanottua, kertomassa Krista Vincitiltä:

"Joni vieraili tammikuisella VINCIT Talks -aamiaisellamme ja käsitteli tarkemmin sitä, miten terveydestä ja suorituskyvystä saadaan arjen prioriteeteetti ja miksi se ylipäänsä on kannattavaa. Aikataulu oli piukka (45 min), mutta Joni hoiti homman napakasti, asiapitoisesti, käytännönläheisesti ja hauskastikin.
Kohderyhmä koostui pääosin insinööritaustaisista miehistä, jotka olivat selvitelleet etukäteen, "ettei kyse nyt olisi vaan mistään hippihuuhaasta". Joni sai jo heti luennon alkumetreiltä tämän keskimäärin melko kriittisen ja terveystietoisen yleisön mukaansa pohtimaan omalta kohdaltaan prioriteettejaan mukavalla huumorin sävyttämällä tyylillään. Streamauskin saatiin sovittua jouhevasti samaan diiliin, joten etäilijät ja muilta toimistoilta käsin mukana olleet pääsivät näppärästi osallistumaan samalle luennolle.
Palautteet koko osallistuneelta porukalta olivat todella hyvät (kuulemma paras luento pitkään aikaan) ja suosittelemme lämpimästi Jonia hyvinvointiteemoissa valveutuneille kriittisillekin yleisöille!"

Koulutus:

 • Tampereen teknillinen yliopisto: Diplomi-insinööri (tuotantotekniikka, teollisuustalous) 2006
 • Charles Poliquin: PICP Level 1 (personal training ja urheilijoiden voimaharjoitteluvalmennus), 2011, Lontoo, Iso-Britannia
 • Charles Poliquin: PICP Level 2 (voimaharjoitteluvalmennus), 2011, Lontoo, Iso-Britannia
 • Kukka Laakso: World Kettlebell Club Fitness Trainer -kahvakuulaohjaajakoulutus, 2011, Suomi
 • Ben Prentiss Hockey Performance: Strength coaching & business internship, 2011, Darien / Connecticut, USA
 • Charles Poliquin: PICP Level 3 (voimaharjoitteluvalmennus), 2011, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: Hypertrophy Bootcamp, 2012, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: Eleiko Strength Summit, 2012, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: Strength & Wellness Conference, 2013, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin & Dmitry Klokov: Training for Strength Sports, 2014, Sydney, Australia
 • Charles Poliquin: Modern Trends in Hypertrophy Training & Modern Trends in Achieving Optimal Body Composition, Helsinki, 2015
 • Poliquin Group: Poliquin International Certification Program (PICP) level 4, Rhode Island, 2015