Joni Jaakkola

joni2017.jpg

Joni Jaakkola on Optimal Performancen toimitusjohtaja, voimaharjoitteluvalmentaja, innostava luennoitsija ja tietokirjailija. Joni on myös suosittu ja aktiivinen some-vaikuttaja oivaltavan ja ihmisläheisen lähestymistapansa kautta mm. Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä.

Koko elämänsä aktiivisesti liikkunut, koulutukseltaan alunperin diplomi-insinööriksi itsensä lukenut Joni teki harrastuksistaan itselleen ammatin vuonna 2010. Tällöin hän perusti Optimal Performance -valmennusyrityksen vaimonsa, tietokirjailija Kaisa Jaakkolan kanssa. Vuonna 2015 valmennustoiminta laajentui Optimal Performance Center -voimaharjoittelukeskuksen muodossa Helsinkiin. Voimaharjoitteluvalmentajan koulutuksen lisäksi ympärivuotinen valmennusalan ammattitaidon kehittäminen kotimaassa ja ulkomailla on lähellä hänen sydäntään.

Jonin humoristinen ja jämäkkä mutta silti ihmisläheinen valmennusfilosofia tiivistyi yksiin kansiin syksyllä 2017 kun Tammen kustantama Väkevä elämä - Viisaampi mieli, vahvempi keho -tietokirja näki päivänvalonsa. Saman henkisiä suosittuja kolumneja Joni on kirjoittanut Ilmarisen sivuille (täällä) ja OP:n sivuille (mm. täällä) sekä useisiin eri liikunta-alan julkaisuihin sekä ollut useasti haastateltavana ja asiantuntijana päivälehtien artikkeleissa (mm. täällä ja täällä).

Jonista on kasvanut luonteva ja viihdyttävä puhuja tapahtumaformaattiin katsomatta, kiitos 200+ luennon yrityksissä, valmennuksissa, messuilla ja seminaareissa sekä kolmen valmennuskauden MTV:n Huomenta Suomi -ohjelman sisällä näytettävässä Duunikunto-ohjelmassa.

Huumori, rohkeus heittää itsensä peliin, kokonaisvaltainen lähestymistapa hyvinvointiin sekä valmennuskokemuksen kautta rakentunut kyky asettua toisen ihmisen asemaan ei jätä kuulijaa kylmäksi.

Jonin luennoista sanottua, kertomassa Krista Vincitiltä:

"Joni vieraili tammikuisella VINCIT Talks -aamiaisellamme ja käsitteli tarkemmin sitä, miten terveydestä ja suorituskyvystä saadaan arjen prioriteeteetti ja miksi se ylipäänsä on kannattavaa. Aikataulu oli piukka (45 min), mutta Joni hoiti homman napakasti, asiapitoisesti, käytännönläheisesti ja hauskastikin.
Kohderyhmä koostui pääosin insinööritaustaisista miehistä, jotka olivat selvitelleet etukäteen, "ettei kyse nyt olisi vaan mistään hippihuuhaasta". Joni sai jo heti luennon alkumetreiltä tämän keskimäärin melko kriittisen ja terveystietoisen yleisön mukaansa pohtimaan omalta kohdaltaan prioriteettejaan mukavalla huumorin sävyttämällä tyylillään. Streamauskin saatiin sovittua jouhevasti samaan diiliin, joten etäilijät ja muilta toimistoilta käsin mukana olleet pääsivät näppärästi osallistumaan samalle luennolle.
Palautteet koko osallistuneelta porukalta olivat todella hyvät (kuulemma paras luento pitkään aikaan) ja suosittelemme lämpimästi Jonia hyvinvointiteemoissa valveutuneille kriittisillekin yleisöille!"

Koulutus:

 • Tampereen teknillinen yliopisto: Diplomi-insinööri (tuotantotekniikka, teollisuustalous) 2006
 • Charles Poliquin: PICP Level 1 (personal training ja urheilijoiden voimaharjoitteluvalmennus), 2011, Lontoo, Iso-Britannia
 • Charles Poliquin: PICP Level 2 (voimaharjoitteluvalmennus), 2011, Lontoo, Iso-Britannia
 • Kukka Laakso: World Kettlebell Club Fitness Trainer -kahvakuulaohjaajakoulutus, 2011, Suomi
 • Ben Prentiss Hockey Performance: Strength coaching & business internship, 2011, Darien / Connecticut, USA
 • Charles Poliquin: PICP Level 3 (voimaharjoitteluvalmennus), 2011, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: Hypertrophy Bootcamp, 2012, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: Eleiko Strength Summit, 2012, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin: Strength & Wellness Conference, 2013, East Greenwich / Rhode Island, USA
 • Charles Poliquin & Dmitry Klokov: Training for Strength Sports, 2014, Sydney, Australia
 • Charles Poliquin: Modern Trends in Hypertrophy Training & Modern Trends in Achieving Optimal Body Composition, Helsinki, 2015
 • Poliquin Group: Poliquin International Certification Program (PICP) level 4, Rhode Island, 2015
 • Sisäisiä koulutuksia, mm.
  • Voimavalmentaja Heikki Marinin koulutukset (nykyisin nimeltään Marin Sport Performance)
  • Psykologi Anna Riihimäen koulutus: Syömisen psykologia ja syömishäiriöiden tunnistaminen valmennustyössä