Anna Seppänen

"Tavoitteiden saavuttaminen vaatii sitoutumista sekä valmentajalta, että valmennettavalta. Omana tavoitteenani on aina ohjata asiakkaani turvallisesti ja tehokkaasti kohti omaa tavoitetta, ja antaa valmiudet jatkaa yhdessä aloitettua työtä myös valmennuksen päätyttyä," sanoo Anna, keväällä 2017 Optimal Performancen tiimiin liittynyt valmentaja. 

Annan erityisiä mielenkiinnonkohteita ovat pitkäkestoiset elämäntapamuutokset, terveysliikunta sekä voimaharjoittelu. Omaa liikuntataustaa hänellä on voimaharjoittelun, astangajoogan ja swingtanssien parissa.

Anna on alunperin kulttuuriantropologi, koulutukseltaan siis filosofian maisteri. Miten ihmeessä tällaisesta koulutuksesta sitten päätyy personal traineriksi ja ravintovalmentajaksi? Kuten monella muullakin tiimissämme, näin myös Annalla - alanvaihto on syntynyt rakkaudesta toisten auttamiseen ja hyvinvointiin. Näin Anna kertoo muutoksestaan omin sanoin:

"Loppujen lopuksi nämä alat eivät edes ole niin kaukana toisistaan kuin voisi ajatella. Kummankin keskiössä on ihminen. Se miten ihminen toimii, ja miksi toimii niin kuin toimii. Antropologina olen aina ollut kiinnostunut ihmiskehoon ja ruumiillisuuteen liittyvistä asioista. Miten esimerkiksi kauneusihanteet muodostuvat, miten niihin vaikutetaan, ja miten ihmiset puhuvat itsestään niiden myötä.

Töitä tehdessä tajusin kuitenkin matkan varrella, että olen vahvasti käytännön ihminen, enkä halua kohdata muita ihmisiä ainoastaan paperilla tai numeroina tilastoissa. Pidän ihmisistä niin paljon, että täysin vilpittömästi toivon aina kaikille pelkästään parasta mahdollista. Jos jollain ei ole parasta mahdollista, haluan auttaa sen löytämisessä ja saavuttamisessa. Se on parasta mitä minä voin elämälläni tehdä. Se on parasta mitä minä voin muille antaa."

Koulutus:

  • Filosofian maisteri, Oulun yliopisto, 2005

  • Trainer4You: Personal Trainer, 2014

  • Optimal Performance Center: Optimal Training Seminar, 2016

  • True Hearts: NLP, True Hearts, 2016

  • Optimal Performance Center: Optimal Muscle and Fatloss Seminar, 2016

  • Optimal Performance Center: Optimal Strength, Speed and Power Seminar, 2016

  • Trainer4You: Ravintovalmentajakoulutus, kesken