Olet varmasti joskus kuullut kolme lentävää lausetta:

👉 Nuorena sinulla on aikaa ja energiaa, mutta ei rahaa

👉 Ruuhkavuosissa sinulla on rahaa ja energiaa, mutta ei aikaa

👉 Vanhuksena sinulla on rahaa ja aikaa, mutta ei energiaa

Entä jos asia ei olisikaan näin vaan voisi olla paremmin?

Yhdistimme kolmikomme tiedot, taidot ja yhteistyön ja haluamme tämän koulutuspäivän aikana haastaa näistä erityisesti keskimmäisen.

Väitämme, että ruuhkavuosienkin keskellä on täysin mahdollista, että sinulla on

Aikaa sekä huolehtia sinulle tärkeistä ja merkityksellisistä vastuista että myös joutilasta ja vapaata tilaa kalenterissa rentoon elämään, omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistasi huolehtimiseen, lomailuun ja vapaasti valitsemaasi tekemiseen.

Rahaa sekä ruuhkavuosielämän pakollisiin menoihin että samalla myös ylimääräistä puskuria, jolla varustautua sekä hyvän, että pahan päivän varalle ja toteuttaa niitä unelmia, jotka vaativat ylimääräistä täytettä pankkitilillä.

Energiaa niin, että voit nauttia elämästäsi täysipainoisesti ruuhkavuosien arjessa, työssä, lomalla ja vapaa-aikanasi ilman, että sinun tarvitsee muuttua hyvinvointimunkiksi tai -nunnaksi.

…ja mikä tärkeintä: kaikkea tätä juuri omannäköisesi elämän elämiseen.

Tässä lokakuussa järjestettävässä koulutuksessamme käymme läpi sekä tutkittuja että käytännön valmennustyössä hyväksi osoittautuneita keinoja parantaa omaa elämäntilannetta näiden kolmen osa-alueen osalta.


Kenelle koulutuspäivä on tarkoitettu?

Koska päivän tietopaketti tulee olemaan tuhti ja osa-alueita on useampi, saa päivästä tietoa ja työkaluja varmasti jokainen paikalle saapunut. Kuitenkin, vuosien saatossa olemme huomanneet, että eniten tästä päivästä hyödyt jos jokin seuraavista kuulostaa tutulta:

✅ Tiedät paljon asioita päivän teemoista (aika, raha ja energia) mutta jotenkin et ole saanut vietyä sitä tietoa käytäntöön ja saanut haluamaasi muutosta elämässäsi aikaan.

✅ Sinulla on ollut jo pitkään tunne, että olet juuttunut työuran ja arjen oravanpyörään ja haluaisit saada inspiraatiota ja kuulla ideoita mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä.

✅ Sinulla on vaikutusmahdollisuuksia omaan työnkuvaasi (itseohjautuvat tietotyöläiset, yrittäjät, asiantuntijat, konsultit, jne.) ja sinua kiinnostaa ajatukset ja työkalut, joilla lisätä vapaa-aikaa ja tulotasoa sekä parantaa omaa arjen energiaa ja suorituskykyä.

✅ Työn tulevaisuus mietityttää ja haluat rakentaa itsellesi kattavan työkalupakin ja puskuria sekä taloudessa, osaamisessa että energiassa seuraavien vuosien mahdollisten myllerrysten varalle.

✅ Olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä yleisesti ja olet valmis tulemaan paikalle avoimin mielin, kyselemään, oppimaan uutta ammattilaisten opastuksessa.


Mitä koulutuspäivästä sinulle jää käteen?

Päivän yksi tärkeimmistä tavoitteista on nostaa sinut ylös ruuhkavuosien arjen suosta ja estää sinua liusumasta arkeen, jossa “koitetaan jotenkin selviytyä” ja eletään viikonloppua ja lomia varten, että saisi akkuja ladattua.

Päivän avulla hahmotan nykyajan informaatiokohinan keskeltä kaikkeintärkeimmät työkalut ja panostamalla niihin hyvällä energialla ympäri vuoden, saat todistaa ihmeiden syntymistä jokapäiväisessä arjessasi.

Tavoitteemme on auttaa sinua sekä ymmärtämään mistä hyvässä arjessa energian, rahan ja ajan näkökulmasta on kyse teoriassa ja sen lisäksi antaa konkreettisia työkaluja, jotka voit viedä arkeesi heti seuraavasta aamusta eteenpäin.

Päivän aikana luvassa mm.:

Oman työn ja osaamisen hinnoittelun parhaat periaatteet ja käytännöt

Kuusi helppoa keinoa tienata enemmän tekemättä juurikaan enempää töitä

Käsityksen siitä, mihin kannattaa investoida jos haluaa parantaa tulotasoaan

Miten asettaa tavoitteet työlle ja luomaan suunnitelman niihin pääsemiseksi

Ajanhallinnan kulmakivet ja parhaat tavat keskittyä tärkeimpiin tehtäviin

Mielikuvien käyttö oman toiminnan ohjaamisessa ympäri vuoden

Todistetusti parhaat keinot työmotivaation ja työvireen ylläpitämiseen

Ravinnon, liikunnan ja palautumisen prioriteettijärjestyksen

Nyrkkisäännöt ja täsmävinkit treeniin, liikuntaan ja palautumiseen


 
 

Keiden oppeja pääset kuulemaan koulutuspäivän aikana?

 
 
satu_pihlaja_1.jpg

AIKA - Tuntuuko ettei aika riitä? Kiire on nykyajan vitsaus, vaikka meillähän pitäisi olla enemmän vapaa-aikaa kuin koskaan! Voiko kiire johtua muustakin kuin ajan puutteesta? Ilman itsensä johtamisen taitoja sortuu helposti muiden miellyttämiseen, tekemisen välttelyyn ja tyhjään suorittamiseen. Tavoitteellisuuden ja mielen johtamisen taidoilla löydät tasapainon, jossa aikaansaaminen työssä tehostuu ja voit myös viettää mielekästä vapaa-aikaa.

Satu Pihlaja on psykologitaustainen yrittäjä ja tietokirjailija, joka valmentaa yksilöitä ja yrityksiä itsensä johtamisen taidoissa.

Satu Pihlaja on psykologi, psykoterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Hän on kirjoittanut kirjan Aikaansaamisen taika - näin johdat itseäsi (Atena, 2018) sekä julkaissut harjoituksia sisältävän työkirjan (2019). Satu tunnetaan käytännönläheisenä ja inspiroivana kouluttajana, joka saa mahdottoman muuttumaan mahdolliseksi.


 
 
juho_toivola_1.jpg

RAHA - Tuntuuko, ettei rahat riitä? Rahan yhteydessä puhutaan usein säästämisestä ja sijoittamisesta mutta harvemmin puhutaan siitä miten voisi tienata enemmän. Toisin kuin yleensä ajatellaan, ihan tavallisella työssäkäyvällä ihmisellä on useita tapoja lisätä merkittävästi tulovirtaansa. Paremmat palkkatulot, sivutoiminen yrittäjätulo ja muut lisätulovirrat ovat myös sinun ulottuvissasi. Voit myös merkittävästi parantaa tulotasoasi tarkastelemalla hinnoitteluasi. Lisäksi puhutaan investoinneista: mihin kannattaa sijoittaa jos haluaa parantaa tienestejään.

Juho Toivola on yrittäjä, psykologi ja suunnistava perheenisä Lempäälästä.

Hän on työskennellyt suorahakukonsulttina, henkilöarviointipsykologina, ja johtanut rekrytointia Finnairilla ja Elisalla. Yrittäjänä Juho on toiminut viimeisen seitsemän vuoden ajan, ja tänä aikana hän on ainakin omasta mielestään oppinut myös liike-elämästä jotain olennaista. Hän on pidetty puhuja, kouluttaja ja valmentaja, ja kiertää ympäri Suomea puhuen tulevaisuuden työelämästä ja modernista rekrytoinnista.


 
 
joni_jaakkola_2_pieni.jpg

ENERGIA - Tuntuuko, että energia ei riitä? Ruuhkavuosien vastuuviidakossa moni tuskailee oman hyvinvointinsa parissa ajatellen, että “tiedän kyllä että jotain pitäisi tehdä mutta juuri nyt ei vain pysty…” Toisin kuin yleensä luullaan se, että rakentaa arjen hyvän perusvireen ja kehon, joka tuntuu ja näyttää hyvältä, ei vaadi kilpaurheilijaksi ryhtymistä vaan onnistuu tekemällä oikeita asioita ja asioita oikein.

Joni Jaakkola on hyvinvointialan yrittäjä ja työhyvinvointivalmentaja..

Alunperin koulutukseltaan Joni on DI. Perustettuaan vuonna 2010 Optimal Performance -valmennusyrityksen yhdessä vaimonsa Kaisa Jaakkolan kanssa Joni on muuttunut hyvinvointialan moniottelijaksi, joka yhdessä valmennustiiminsä kanssa on auttanut yli 40 000 ihmistä paremman ravinnon, treenin ja palautumisen pariin. Suosittu yritysluennoitsija julkaisi Väkevä elämä - viisaampi mieli, vahvempi keho -kirjan (2017, Tammi), joka tiivisti ihmisläheisen mutta tuloksia tuottavan ja jämäkän valmennusfilosofian yksiin kansiin. Joni tunnetaan ihmisenä, joka samaan aikaan ymmärtää elämäntapamuutoksen tekemisen vaikeuden mutta samalla kannustaa parempien työkalujen ja paremman ajattelun avulla rakentamaan arjen, joka mahdollistaa mielekkään ja merkityksellisen elämän.


 

Miksi sinun kannattaa tulla juuri tähän koulutuspäivään?

 
satu_pihlaja_2.jpg

Myönnän, ettei itse aiemmin ollut kovin tavoitteellinen ihminen luonteeltaan. Aikaansaamista voi kuitenkin oppia ja kehittää, pienetkin muutokset voivat tuoda todella merkittävää etua. Paradoksaalisesti aikaansaaminen onnistuu parhaiten silloin, kun aikaa jää muuhunkin kuin työhön.

Itsensä johtamisen taidot tulevat todella tarpeeseen yrittäjillä, joilla on paitsi vastuu, myös suuri valta vaikuttaa omaan ja alaisten tekemiseen. Yrittäjä päättää hyvin konkreettisesti omasta ajankäytöstään ja siitä, mihin resursseja käytetään. Muilta kysyminen ei välttämättä auta yrittäjää, joka usein on itse oman työnsä paras asiantuntija.

Mielen taidot ovat tyypillisesti se kriittinen tekijä, josta menestys on kiinni. Näin on myös esimerkiksi huippu-urheilussa, jossa mentaalivalmennus on ollut jo pitkään oleellinen osa harjoittelua. Yrittäjän on itse uskottava omaan työhönsä ja menestykseensä, vaikka se voi olla meille suomalaisille joskus haastavaa.

Puheenvuorostani opit, että aikaansaaminen ei kehity kiristämällä tahtia, vaan pysähtymällä hetkeksi miettimään, miten asiat tehdään fiksummin. Kun omaksut tavoitteellisuuden ja suunnitelmallisuuden helposti sovellettavat työkalut, priorisoit oikein ja kuuntelet itseäsi valinnoissasi, nautit työnteosta ja voit olla itseesi tyytyväinen joka päivä.

Turhauttava aloittamisen vaikeus ja aikaansaamattomuus vaivaavat monia. Aikaa kuluu hukkaan ja epäolennaisuuksiin, sen sijaan että se käytettäisiin tärkeimpiin asioihin. Tästä seuraa itsen syyttelyä ja moittimista, joka vain laskee työtehoa. Oman mielen ja tunteiden säätely on monelta hukassa, vaikka se on juuri se kohta, missä olennaista edistystä voisi helposti tapahtua - mieli kun on meillä aina mukana.

Itsensä johtamisen taidot hyödyttävät eniten niitä, joilla on paljon vaikutusvaltaa omaan työhönsä. Yrittäjät, erityisesti yksinyrittäjät ovat suurten haasteiden edessä käynnissä olevassa työelämän murroksessa ja lisäksi monissa itseohjautuvuuden suuntaan siirtyvissä organisaatioissa tieto- ja asiantuntijatyötehtävät edellyttävät vahvaa kykyä itsensä johtamiseen.

Tavoitteellisuus vapauttaa riittämättömyyden tunteesta ja auttaa kohdentamaan omat voimavarat niin, että tulosta syntyy. Tyytyväisyys omaan tekemiseen pitää työmotivaation ja työvireen kohdallaan. - Satu


 
 
juho_toivola_2.jpg

Olen kolminkertaistanut tuloni kuudessa vuodessa, ja tiedän miten osaamisen myymisellä voi tässä maassa tehdä rahaa. En anna säästö- tai sijoitusvinkkejä, vaan rautalangasta väännettyjä esimerkkejä siitä, miten sisääntulevaa tulovirtaa voi merkittävästi parantaa ilman että polttaa itseään loppuun. Aika on myös rahaa: puheenvuorostani saat esimerkkejä siitä, miten parempi tulotaso voi mahdollistaa paremman ja rennomman elämän.

Puheenvuorostani saat konkreettisia oppeja siitä, miten oman tulotason nostamisessa on loppujen lopuksi enemmänkin kyse valintojen tekemisestä ja positiivisesta röyhkeydestä kuin esimerkiksi siitä, että pitäisi tehdä ajallisesti enemmän töitä. Oivallusten kautta pystyt jatkossa elämään taloudellisesti vapaampaa ja huolettomampaa elämää.

Moni ajattelee, että omaan tulotasoonsa ei pysty vaikuttamaan, ja keskittyvät tästä syystä raha-asioissa säästämiseen ja kulupuolen optimointiin. Sekin on toki tärkeää, mutta myös tulotason merkittävä nostaminen olisi nykyistä useamman ihmisen ulottuvissa varsin pienellä työllä.

Puheenvuoroni opit soveltuvat parhaiten esimerkiksi asiantuntijayrittäjille, tai vaativissa palkkatöissä uraa tekeville henkilöille, jotka eivät täysin ole tyytyväisiä oman tulotasonsa kehittymiseen.

Koulutuksen jälkeen osaat hinnoitella oman työsi paremmin niin että saat työstäsi asiallisemman korvauksen, jolloin myös motivaatio työn tekemiseen on korkeammalla. -Juho


 
 
joni_jaakkola_3.jpg

Vaikka olenkin hyvinvoinnin ammattilainen ja minulla on musta vyö omasta jaksamisestani huolehtimisessa, hetkittäin myös minulle on haastavaa pitää yllä tasapainoa työn, arjen ja palautumisen välillä. Suhtaudun yrittäjänä intohimolla työtäni kohtaan, kotoa löytyy vaimo, jonka kanssa haluan viettää aikaa ja kohta kuusivuotias poika, jonka kasvumatkalla haluan olla isänä mukana. Tähän päälle muut harrastukset, treenit, fiksu syöminen, riittävä yöuni ja sosiaalinen elämä ja hetkittäin tuntuu, että vuorokaudesta loppuvat tunnit kesken.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että hyvän henkisen ja fyysisen kunnon säilyttäminen kaiken ruuhkavuosiviidakon keskellä on kaikkea muuta kuin mahdotonta.

Puheenvuoroni jälkeen ymmärrät, että kaiken ytimessä on taito tehdä asioita oikein mutta vielä tärkeämpää on tehdä oikeita asioita. Tulet kuulemaan lähes 10 vuoden valmennustyön kautta opittujen empiiristen työkalujen ja tutkitun tiedon yhdistelmän asioista, joiden avulla saat mahdollisimman pienellä ajankäytöllä mahdollisimman paljon lisäenergiaa arkeen, työhön ja huviin.

Sinun ei tarvitse pelätä, että yritän käännyttää sinut hyvinvointimunkiksi tai -nunnaksi, jonka elämän tulee pyöriä levytangon ja raejuuston ympärillä voidakseen hyvin. Ymmärtämällä terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn tärkeimmät periaatteet, asioiden priorisointijärjestyksen ja keinot miten saada ne normaaliksi osaksi arkea, syntyy mielekäs ja energinen arki, johon mahtuu kaikkia hyvän elämän elementtejä. -Joni


Mietitkö vielä osallistumista? Tässä meiltä kysyttyjä hyviä kysymyksiä:

- “Kannattaako minun tulla vaikka raha ei kiinnosta?” - Kannattaa, sillä opit päivän aikana myös tarkastelemaan omaa työtäsi ja sen tuottamaa arvoa eri näkökulmista. Raha yksissään ei ole ratkaisu kaikkeen mutta moni meistä voi samalla työtuntimäärällä saavuttaa leveämmän leivän ja sitä kautta uusia mahdollisuuksia toteuttaa omannäköistänsä elämää. Suhdettamme rahaan ja työhön määrittävät usein myös vuosien saatossa pinttyneet uskomukset, joita on hyvä aika ajoin tarkastella uudesta näkökulmasta.

- “Mitä jos olen yrittänyt elämäntapamuutosta ja kaikkia mahdollisia kuntokuureja, mutta olen todennut, ettei arkeeni vaan mahdu riittävästi liikuntaa enkä ehdi syömään terveellisesti.” - Mikäli olet valmis päästämään irti vanhasta ja tekemään tällä kertaa jotakin uudella tavalla, niin kannattaa ehdottomasti tulla mukaan. Onnistuneet elämäntapamuutokset ja tasonnostot elämässä eivät ole sattuman kauppaa vaan johdonmukaisen ja suunnitelmallisen tekemisen tuloksia. Kun osaat tehdä asioita oikein ja oikeita asioita, aikaansaamisessa tapahtuu pieniä ihmeitä lyhyessäkin ajassa.

- “Mitä jos kaikki on periaatteessa ihan hyvin, mutta vähän kiinnostaisi, miten aikaa, rahaa ja energiaa voisi saada lisää - tekisi mieli pakollisten velvollisuuksien lisäksi käydä joskus (esimerkiksi) Balilla surffilomalla/Balilla joogalomalla?” - Nyt olet asian ytimessä, tänne ehdottomasti. Mielekäs elämä jossa sinulla on runsaasti energiaa, aikaa sekä mahdollisuuksia tehdä mitä kulloinkin mieleen juolahtaa, ei ole niin kaukana kuin usein kuvittelemme. Ilmaiseksi ja sormia napsauttamalla aisat eivät tietenkään tapahdu. Mutta pitkäjänteisellä fiksulla työllä oikeita asioita toistamalla haaveet ovat ennenkin toteutuneet.


 

Missä, milloin ja miten pääset mukaan?

 

Aika: 7.10.2019 klo 9.00 - 14.00

Paikka: Helsingin keskustan tuntumassa, tarkempi paikka ilmoitetaan lähempänä.

Hinta: 290€ + 24% alv = 359,60€. Ilmoittautuminen on sitova ja laskutetaan sähköpostitse alla antamillasi tiedoilla.

Mikäli sinulla heräsi kysyttävää tilaisuudesta, voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen juho@juhotoivola.fi.

 
 
Osallistujan koko nimi *
Osallistujan koko nimi