Yksilövalmennukset

Meillä jokaisella on oma tarinamme ja tavoitteemme. Tavoiteemme - lähtötasostasi ja tavoitteistasi riippumatta - on löytää parhaiten sopivat työkalut ravinnon, liikunnan ja elämäntapojen työkalupakista juuri sinulle.

Hyvinvoinnin ja suorituskyvyn rakennuspalaset optimoituamme saavutamme parhaan version sinusta vaivattomammin ja nopeammin kuin uskotkaan ja mikä parasta - pysyvästi.

Ammattitaitoiset valmentajamme työstävät huipputuloksia yhdessä tuhansien valmennettaviemme kanssa vuodesta toiseen. Oli tavoitteesi rasvanpoltto, lihasmassan kasvattaminen, suorituskyky pelikentällä tai parempi jaksaminen arjessa, meiltä löydät parhaat työkalut ja yksilölliset valmennusmetodit.


BioSignature ja ravintovalmennus

Biosignature- ja ravintovalmentajamme Helsingissä, Tampereella ja etänä ympäri Suomen ovat apunasi kun haluat oppia syömään terveellisemmin ja nauttia ruoasta. 

Ravinto on hyvin henkilökohtainen asia. Väestötasolle laaditut suositukset eivät aina sovi jokaiselle ja toisaalta erilaisten ravinto-oppien viidakossa suunnistaminen voi käydä vaivalloiseksi.

Käytämme usein ravintovalmennuksen tukena BioSignature-menetelmää, jonka avulla voidaan havannoida kehon pitkän aikavälin hormonitasapainoa ja aineenvaihdunnan tilaa.

Valmennuksessa opit havaitsemaan, mitkä tekijät vaikuttavat oman vartalosi ja hyvinvointisi tilaan juuri nyt ja mitä voit itse tehdä näille asioille.

Hyvinvointiin, suorituskykyyn ja hormonitasapainoon vaikuttavat mm. 

 • Ravinto ja ruoansulatus: valitsemasi ruoka-aineet, ruokailujen säännöllisyys, ravinteiden imeytyminen

 • Liikunta: valitsemasi liikuntalajit, intensiivisyys ja niiden suhde levon määrään

 • Unen määrä ja laatu

 • Stressi niin fysiologinen (esim. univaje, ruokayliherkkyydet ja -allergiat) kuin psyykkinenkin (esim. työ- ja parisuhdestressi)

 • Mielentila (mitä ajatuksia toistat päivittäin ja missä tunnetiloissa olet)

 • Vatsan hyvinvointi: vatsan toiminnan säännöllisyys, ruoan pilkkoutuminen, suolistobakteerien tasapaino

 • Ympäristö, asutko kenties kaupungissa vai maalla

 • Perimä

Kun hormonitoiminta tasapainottuu ja kehon epätasapainotilat saadaan korjattua, voit odottaa esimerkiksi seuraavanlaisia tuloksia:

 • Parempi jaksaminen ja energiataso arjessa

 • Terveydentilan ja vastustuskyvyn parantuminen

 • Tehokkaampi rasvanpoltto

 • Virkeämpi libido

 • Tehokkaampi aineenvaihdunta

 • Korkeampi urheilun suorituskyky ja voimataso


Personal Training ja harjoitusohjelmat

Millaisen vartalon sinä haluat? Kiinteämmän, lihaksikkaamman, kurvikkaamman? Haluatko parantaa lihaskuntoasi, voimatasojasi tai ihan vain arjessa jaksamista?

Terveellisen ravinnon ohella painoharjoittelu on tutkitusti yksi parhaita tapoja kehonmuokkaukseen ja fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen. Sen avulla voi saavuttaa minkä tahansa edellä mainituista tavoitteista.

Meiltä saat apua niin kuntosalitreeneihin, painonnostoharjoitteisiin, kahvakuulaharjoitteluun ja oman kehon painolla tehtäviin harjoitteisiin. Ohjelmaan sisällytetään tarpeen mukaan myös aerobista harjoittelua ja intervalliharjoituksia.

Valmennamme kaikentasoisia liikkujia. Vaikka suurin liikuntaponnistuksesi olisi viime vuosina ollut kävely sohvalta jääkaapille, olet meille tervetullut. Olemme valmentaneet asiakkaita, jotka eivät omin avuin päässeet ensitapaamisella lattialta seisomaan. Yhtä lailla olemme valmentaneet urheilijoita, joiden tavoitteena on raivata tiensä kansainvälisille kilpa-areenoille.

Harjoitusohjelmat suunnitellaan aina sinun lähtötasosi ja tavoitteesi huomioiden.

 

Optimal Training Seminar - Helsinki

Valtavasti kiitosta ja osallistujilta arvosanan 4.92 / 5.00 saanut Optimal Training Seminar järjestetään uudelleen Helsingissä syksyllä 2016! Kahden työn- ja teoriantäyteisen viikonlopun aikana suoritat syväsukelluksen oppeihin, jotka valmennustiimimme on kerännyt vuosien saatossa huippuvalmentajien opeissa sekä Suomessa että ympäri maailman. 

Seminaarin ylivoimaisesti tärkein tavoite on saada sinut ymmärtämään miten turvallinen, tehokas ja tuloksekas harjoittelusuunnitelma rakennetaan. Vain ymmärtämällä asiat perinpohjaisesti on mahdollista kyetä luomaan mahdollisimman optimaalisia treeniohjelmia olosuhteissa, joissa kompromissien tekeminen on arkipäivää.

Optimal Training Seminarin päätteeksi ymmärrät miten ihmisen yksilöllisyys otetaan huomioon sekä vasta-alkajilla, että edistyneemmilläkin. Neljä kokonaista päivää teorian ja käytännön parissa sekä kysy&vastaa -tuokiot takaavat, että treenikokonaisuuden suunnitteluun varatussa työkalupakissasi on valtavasti sekä enemmän että parempia työkaluja. Sellaisia, joiden avulla tuotat parempia tuloksia sekä itsellesi että mahdollisille valmennettavillesi.

Saat käyttöösi voimavalmentaja Heikki Marinin parhaat opit, joiden avulla eri lajien urheilijat saavuttivat 17 SM-, kaksi EM- ja neljä MM-mitalia seitsemässä eri lajissa yksinään vuosina 2014-15.

Seminaariin ovat tervetulleita sekä ammatinharjoittajat että aiheesta muuten kiinnostuneet innokkaat.

Seminaarin aikataulu ja sisältö

 • Seminaarin kesto on yhteensä kaksi viikonloppua ja pitopaikkana toimii Optimal Performance Center Helsingissä (viikonloppu #1: 29-30.10.2016 ja viikonloppu #2: 26-27.11.2016).
 • Koulutuksen hinta on kerralla maksettuna 899€ (sis. alv. 24%) tai osissa (4 x 240€ = 960€ sis. alv. 24%, maksu tapahtuu neljässä osassa kuukausittain). Peruutus on mahdollista kuukausi ennen tapahtumaa, sen jälkeen lääkärintodistusta vastaan.
 • Koulutuksen vetää Optimal Performancen voimaharjoittelun päävalmentaja Heikki Marin ja apuvalmentajat.
 • Alla tarkempi alustava ohjelma. Päivät sisältävät paljon teoriaa, kysy&vastaa -tuokioita sekä käytännön harjoitteita treenin ja ohjelmasuunnittelun suhteen.

Viikonloppu #1 - Päivä #1

10.00 - 10.30: Esittelyt, materiaalin jako, muut yleiset asiat
10.30 - 11.00: termistö
11.00 - 13.00: kyykky, eri variaatiot & progressio
13.00 - 14.00: lounas
14.00 - 16.00: maastaveto, punnerrukset, vedot
16.00 - 16.30: progressiot
16.30 - 17:30: lämmittelyt
17.30 - 18.00: päivän päättäminen

Viikonloppu #1 - Päivä #2

10.00 - 12.00: reps, sets, tempo, rest, voiman eri alueet, vuoroparit
12.00 - 13.00: treeni
13.00 - 14.00: lounas
14.00 - 14.30: treeniohjelman läpikäynti
14.30 - 15.30: loading patterns
15.30 - 16.30: ohjelman suunnitelua käytännössä
16.30 - 17.00: Q&A
17.00 - 18.00: päivän päättäminen

Viikonloppu #2 - Päivä #1

10.00 - 10.30: kertaus edellisen viikonlopun asioista (ohjelmien palautus)
10.30 - 12.00: treenaajan lähtötilanteen huomioiminen + resurssit, tavoitteet (sukupuoli, ikä)
12.00 - 13.00: treeni
13.00 - 14.00: lounas
14.00 - 15.00 treenijaot + kevennykset
15.00 - 16.30: rakenteellinen tasapaino, teoria&käytäntö + treeni
16.30 - 17.00: Q&A
17.00 - 18.00: päivän päättäminen

Viikonloppu #2 - Päivä #2

10.00 - 12.00: periodisointi, perusteet + hifi (case esimerkit 5 kpl)
12.00 - 13.00: lounas
13.00 - 14.00: omatoimista ohjelman suunnittelua
14.00 - 15.00: treeni
15.00 - 16.00: ohjelmien läpikäynti
16.00 - 17.00: Q&A (sertifikaattien jako)
17.00 - 18.00: päivän päättäminen


Kokemuksia - Optimal Training Seminar

"Optimal Training Seminarista sai edistyneenä uutta treenitietoa mihin ei helposti muualla törmää. Seminaarissa opittu oli helppo siirtää käytäntöön omissa treeneissä. Suosittelen etenkin jos tietoa ja osaamista löytyy jo ennestään." - Toni Lindholm, Helsinki Wolverines (kuva: Riitta Rinta-Tassi)

"Henkilökohtaisen valmentajan etuoikeuksiin kuuluu jatkuva ammattitaidon kehittäminen ja uuden tiedon omaksuminen. Pyrin valitsemaan tarjolla olevista hyvinvointialan koulutuksista aina parhaat, omaan arvomaailmaani sopivat koulutukset ja kouluttajatahot. Koulutusten lisäksi luen paljon ammattikirjallisuutta sekä fyysisen että mentaalisen valmennuksen tiimoilta ja pidän tiiviisti yhteyttä alan asiantuntijoihin. Optimal Training-seminaarin myötä sain rautaisen annoksen uutta tietoa ja taitoa, joita sovellan omassa työssäni joka päivä. Loistava setti, suosittelen!" - Anu Suotula, Kunnostamo, personal trainer, yrittäjä

"Optimal Training Seminaarista saa oppia ja päivitystä treeniohjelmien tekemiseen ja valmentamiseen myös urheiluvalmennuksen alalla. Asiantuntevat intohimoiset kouluttajat tarjoavat kokonaisvaltaista, selkeää ja käytäntöön helposti vietävää tietoa, joka saa valmennettavasi suoriutumaan paremmin." - Johanna Lehtonen, fysioterapeutti ja fysiikkavalmentajayrittäjä

”Optimal Training Seminar tarjosi uutta tietoa ja konkreettisia työkaluja treeniohjelmointiin, joita voi vielä välittömästi käytäntöön sekä itselle että asiakkaille. Jo pelkästään liikemallien ja treenimuuttujien periodisointiesimerkit ovat yksinään osallistumismaksun arvoisia. Erittäin ammattitaitoiset ohjaajat ja hyödyllinen sisältö; yhtä hyvää koulutusta ei Suomesta muualta löydy. Vahva suositus ja 12/10 pistettä! Osallistun jatkossakin.” - Joona Keränen, markkinoinnin tutkijatohtori ja intohimoinen treenaaja / Lappeenranta

 

"Optimal Training Seminarista (tammi-helmikuu 2016) päälimmäisenä kotiinviemisenä jäi mieleen konkreettinen lähtötilanteesta tavoitetilaan etenevä pääliikemallien progressioon perustuva harjoitusohjelmointi. Tämän lisäksi kurssilla tuotiin selkeästi esille eri lähteiden ja näkemysten suunnitelmallisen yhdistämisen merkitys. Kysymyksiin, yksityiskohtaisiinkin sellaisiin, vastattiin asiantuntevasti ja periaatteita havainnollistettiin myös käytännössä! Tuhti paketti asiaa, jonka avulla olen kehittänyt tuloksellisesti omankin reenini ohjelmointia!" - Jaakko Marttila, vartalosi.net

"Personal trainerina minulle on tärkeää päivittää osaamistani jatkuvasti parhaissa mahdollisissa koulutuksissa. Optimal Training Seminar tarjosi monia uusia näkökulmia treeniohjelmointiin ja valmentamiseen. Koulutus oli alusta loppuun tiukkaa asiaa ja vetäjät alansa huippuammattilaisia. Siksi suosittelen sitä muillekin!"

- Outi Seppälä, studioyrittäjä ja personal trainer / Oulun PT Studio

"Seminaari avasi silmäni voimaharjoittelun tärkeydestä osana urheilijan harjoittelua. Käytännön esimerkit ja demot auttoivat yhdistämään seminaarin opit paremmin osaksi oman lajini harjoittelun kokonaisuutta." - Kristiina Laine, kahvakuulaurheilija (kuva: Max Käär)

"Seminaarista päällimmäisenä fiiliksenä jäi erittäin hyvä ja luottavainen fiilis siihen että nämä ukot tietää mistä puhutaan kun puhutaan. Seminaarissa ei koiteta tarjota jokaiselle jotakin, vaan keskitytään erittäin tehokkaisiin ja toimiviin metodeihin hyvin perustein ja käytännön esimerkein. Vahva suositus kaikille fysiikka- ja urheiluvalmennuksen parissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille." - Mikko, CrossFit-valmentaja

"Optimal Training Seminarissa asiaa tulee paljon ja tiukassa tahdissa. Opitun sisäistämistä auttoi huomattavasti kollegoiden vertaistuki. Ei ole montaa tilaisuutta tarjolla, jossa parikymmentä alan toimijaa pohtii yhdessä keinoja tuottaa asiakkailleen parempia tuloksia. Sitä oppia ei kirjoista saa!

Teorian tukena käytetyt käytännön esimerkit ovat kulkeutuneet suodatettuna omaan valmennustyöhöni. Koulutus ei siis ole vain taas yksi diplomi seinällä, vaan siitä on käytännön hyötyä, joka maksaa itsensä takaisin. Suosittelen ehdottomasti!

Itse koin parhaana koulutuksessa avoimen asenteen, sen että kukaan ei väittänyt osaavansa jo kaiken ja antavansa valmiita vastauksia. Ei ole olemassa yhtä totuutta, mutta on olemassa hieman parempia totuuksia ja niillä saa parempia tuloksia. Olen saanut selvää käytännön hyötyä omaan valmennustyöhöni, suosittelen ehdottomasti. Koskaan et ole valmis, mutta oppimalla uutta olet aina valmiimpi."
Marko Vähäkangas www.valmentajasi.com

Optimal Sport Academy

Optimal Sport Academy sai alkunsa vuosia takaperin huomattuamme Suomen elävän kroonisessa puutostilassa kokonaisvaltaisuuden huomioimisessa kilpa- ja huippu-urheilussa. Päätimme auttaa kasapäin urheilijoita nousemaan keskitason kilpailijasta maan huipulle sekä siellä jo olleita kärkipään kisaajia löytämään uuden vaihteen, joka vei heidät kansainvälisille kilpakentille. 

Vuosia kestäneet testausprosessit, kansainväliset kouluttautumiset, toimintatiimin rakentaminen ja onnistuneet valmennusprojektit ovat nyt tiivistyneet toimivaksi todistetuksi konseptiksi. Optimal Sport Academy tarjoaa urheilijalle mahdollisuuden kokeilla mihin oma suorituskyky on mahdollista venyttää kun kaikki lajiharjoittelun ulkopuolella suorituskykyyn vaikuttavat tekijät optimoidaan ammattitaidolla, testatusti ja tutkitusti. 

Optimal Sport Academyn kokonaisvaltaisessa valmennuksessa otetaan huomioon mm. seuraavat suorituskykyyn vaikuttavat tekijät:

Ravinto: Ravinto on yksi aliarvioiduimmista osa-alueista urheilussa. Rakennamme sinulle juuri sopivan ravitsemuksen huomioiden lajisi ja yksilölliset piirteesi. Autamme kehoa palautumaan ja valmistautumaan koviin harjoituksiin ja kisatilanteisiin.

Kehonkoostumus: Kehonkoostumus näyttelee isoa osaa useissa lajeissa. Seuraamme rasvaprosenttia ja rasvattoman massan kehitystä 12 pisteen pihtimittauksilla ja optimoimme kehonkoostumuksen lajivaatimusten mukaiseksi.

Palautuminen: Pystyt treenaamaan vain niin paljon ja kovaa kuin pystyt palautumaan. Kilpa- ja huippu-urheilussa pärjää se, joka pystyy palautumaan parhaiten harjoituksesta toiseen. Seuraamme palautumista mm. Firstbeat-mittausten avulla sekä parhaiksi kokemillamme mittausmenetelmillä. Pystymme selvittämään palautumisnopeutesi pullonkaulat sekä löytämään sinulle parhaat metodit palautumiseen.

Kuntouttaminen ja ennaltaehkäisy: Rakenteellisen tasapainon jaksolla pystymme vahvistamaan kehonhallinnan ja tukilihaksiston lajin huipun vaatimalle tasolle. Monet loukkaantumiset on ennalta ehkäistävissä oikeaoppisella harjoittelulla ja olemme panostaneet koulutuksessamme tämän osa-alueen parhaiden työkalujen oppimiseen.

Taidot: Yleistaitavuus ratkaisee kuinka nopeasti pystyt oppimaan uusia asioita. Huomioimme yleistaitavuuden ja sinun lajisi taitovaatimukset oheisharjoittelussa optimaalisen lajisuorituksen saavuttamiseksi. 

Lajikohtainen liikkuvuus: Suorituskykysi ja voimantuottosi paranee kun lajikohtainen liikkuvuutesi parantuu. Äärivenytyksessä oleva lihas on heikoimmillaan ja se väsyy nopeasti. Monissa urheilulajeissa muodostuu lajikohtaisia kireyksiä, jotka on mahdollista purkaa hyvissä ajoin ennen ongelmien syntymistä monipuolisilla kehontoimintaa tukevilla harjoitteilla.

Lajinomainen aerobinen ja anaerobinen kestävyys: Tarkan urheilulajisi lajianalyysin perusteella pystymme määrittämään mitkä energiantuottomekanismit ovat lajissasi oleellisimmat. Peilaamalla tätä nykytilanteeseesi rakennamme optimoidun treenikokonaisuuden kehittämään lajispesifin kestävyyden huippuunsa.

Räjähtävyys ja nopeus: Voimantuottonopeus ratkaisee useissa lajeissa menestymisen. Lähestyessäsi huippua marginaalit pienenevät ja toistuvasti yhden askeleen edellä oleva urheilija on vahvoilla. Rakennamme ohjelmoinnin aina tukemaan ja parantamaan lajikohtaisia nopeus- ja räjähtävyysominaisuuksia.

Voima: Maksimivoima on kaikkien muiden voima-alueiden yläpuolella ja se korreloi positiivisesti ainoana voiman osa-alueena kaikkien muiden voiman osa-alueiden kanssa. Treenin optimoinnin kautta on mahdollista lisätä tarpeen mukaan pelkästään suhteellista voimantuottokykyä, joka korostuu esimerkiksi painoluokkalajeissa, joissa paino ei saa nousta mutta parantunut voimantuottokyky on suuri etu. Suhteellisen voimantuottokyvyn parantuessa olet vahvempi, nopeampi ja taloudellisempi kuin vastustajasi.

Mieli: Mieli ohjaa kaikkia toimintojamme. Autamme sinua löytämään oikeanlaisen mielentilan lajisuoritukseesi sekä opettamme sinut palautumaan tehokkaammin kehoa ja mieltä rauhoittavien harjoitusten avulla.

Yhteistyöverkosto: Käytössämme on laaja valmennustiimi, jossa tiivistyy osaamista ja ymmärrystä kymmenistä eri lajeista ja niiden erityispiirteistä. Laaja koulutuspohja ja kenttäkokemus varmistaa sinulle parhaan mahdollisen valmennuksen. Teemme yhteistyötä vuosien saatossa huolellisesti valittujen yhteistyökumppanien kanssa. Olemme keränneet maan parhaan osaajaverkoston, josta löydämme nopeasti sinulle spesifiin vaivaan erikoistuneen lääkärin, osteopaatin, kiropraktikon, fysioterapeutin, hierojan, urheilupsykologin tai vaikkapa syömishäiriöihin erikoistuneen henkilön. Emme jätä sinua ongelmiesi kanssa yksin ja löydämme niihin parhaan mahdollisen avun.


Hinnasto

 • 3kk valmennus, tapaamiset 1krt/vko: 460e/kk
 • 6-12kk valmennus, tapaamiset 1krt/vko: 420e/kk
 • 3-12kk valmennus, tapaamiset 2krt/vko: 760e/kk
 • Kysy myös räätälöityä pakettia itsellesi tai seuralle

Hakemus

Hae mukaan Optimal Sport Academyyn alla olevalla lomakkeella. Kerro meille kuka olet ja miksi sinut tulisi hyväksyä mukaan valmennukseen. Otamme yhteyttä muutaman arkipäivän kuluessa.


Referenssit

 • Naisten Roller Derby maajoukkueen fysiikkavalmennus
 • Jere Sallinen, jääkiekkoilija, Helsingin Jokerit
 • Laura Pihkala, Crossfit, Reebok CrossFit 33100
 • Antti Kilpeläinen, kahvakuulaurheilu
 • Inkaliina Savolainen, kahvakuulaurheilu
 • Terhi Heino, Roller Derby, Kallio Rolling Rainbow
 • Sami Turunen, Paintball, Helsinki Cyclone
 • Karoliina Seppälä, voimanosto, IPF
 • Ida Sointu, Roller Derby, Kallio Rolling Rainbow
 • Nick Sjövall, lukkopaini
 • Katri Hirvonen, kuulantyöntö ja kiekonheitto
 • Hanna Aronen, Roller Derby, Kallio Rolling Rainbow
 • Taru Itäpelto, painonnosto
 • Ida Hellman, pikajuoksu, jalkapallo, beach volleyball
 • Salla Tapio, Roller Derby, Kallio Rolling Rainbow
 • Jenni Kujanpää, Roller Derby, Tampere Rolling Derby
 • Sanna-Maija Loikkanen, kahvakuulaurheilu
 • Sami Rantanen, Amerikkalainen jalkapallo, Crocodiles
 • Anu Räisänen, Triathlon
 • AinoLaura Oksman, Ratapyöräily, juoksu 5000m

"Ohjelmista on ollut suuri apu syysisten ominaisuuksien parantamisessa. Fiksut ohjelmat hyvin opetettuina ovat olleet hauskoja sekä helppoja toteuttaa. Liikkuvuus, voima ja nopeus ovat kasvaneet mukavasti ja tämä on johtanut parempiin suorituksiin lajilleni ominaisissa liikkeissä." - Teemu Hellevaara, Thainyrkkeily

"Viime kaudella tulleen vatsalihasrepeämän ja siitä aiheutuneen leikkauksen jälkeinen kuntoutus meni fysioterapeutin ohjeilla hyvin, mutta vaikeudet alkoivat kun palasin takaisin arkiharjoittelun pariin; vaelsin laitteelta toiselle ilman päämäärää, ja ruokailut olivat ”syön kun on nälkä” –tyylisiä. Sain järjestettyä kalenterista tilaa OPC:n valmennukseen ja viikoittaisiin treeneihin Henrin ohjeistuksessa, ja tulokset alkoivat näkyä vain viikkojen treenin jälkeen. Koska pelaan amerikkalaista jalkapalloa, saliharjoitteluni painopiste on lajia tukeva treeni kyykkyineen ja rinnallevetoineen – toki mukaan mahtuu paljon muutakin. Myös ruokailu pistettiin raiteilleen, ja paino lähti mukavasti laskuun rasvaprosentin pienenemisen muodossa. Kevään aikana ohjelmaa hiottiin ja tähdättiin myös nopeusvoiman lisäämiseen. Varsinkin nyt kauden edetessä on tullut huomattua valmennuksen hyödyt, sillä nopeuteni ja voimatasoni ovat loistavalla tasolla, ja olen saanut ylläpidettyä hyvin voimatasoja pitkän pelikauden aikana." - Jani Luiro, amerikkalainen jalkapallo, TAFT

Heikin valmennuksessa olennaisin muutos on se, että ohjelmaa vaihdetaan noin 4 viikon välein. Kun ohjelma alkaa selvästi tuottaa tulosta, alkaa olla aika vaihtaa - eikä tehdä lisää sitä samaa ja kovempaa. Lisäksi de-load viikot ihan terveenä on uusi juttu; aikaisemmin de-loadasin vain jos oli joku paikka hajalla tai iski flunssa joka ei millään meinannut lähteä pois...

Toisin sanoen uutta on se, että sen lisäksi että pitää treenata kovaa pitää treenata fiksusti. Tällöin joka liikkeellä, sarjojen määrällä ja pituudella tähdätään johonkin; silloin vastaus kysymykseen miksi tämä tehdään löytyy aina. Tärkeät asiat pitää tehdä oikein ja ei-niin-tärkeitä ei välttämättä ollenkaan.

Mielestäni Heikin valmennuksessa on sopiva tasapaino oikean tieteen ja salitieteen välillä." - Kaj Wasenius, voimanosto, Optimal Lifters, IPF

"Voimavalmennuksen ansiosta olen saavuttanut hyvän lihastasapainon sekä kehittänyt voima- ja nopeusominaisuuksiani merkittävästi paremmaksi. Tämän ansiosta olen saavuttanut erinomaisen maksiminopeuden starttiin sekä käännöksiin myös kansainvälisesti mitattuna. Ravintovalmennuksessa saan parhaat keinot rankan harjoittelun ja palautumisen tasapainottamiseen. Kokonaisuutena valmennus antaa vuositasolla lisää terveitä harjoituspäiviä sekä lajin ulkopuolisen näkökulman harjoittelun optimoimiseen. Jokainen valmentaja on valtavan tietotaidon sekä kokemuksen kautta tärkeä tukipilari matkallani maailman huipulle." - Jaakko Rautalin, uinti, UiTa

 

Teemu Pulkkinen, jääkiekko, Detroit Red Wings

- Alexander Ruuttu, jääkiekko, Kuopion Kalpa

"Olen saanut omien heikkouksieni kehittämiseen huomattavaa apua. Olkapääni ja ylävartaloni ovat saaneet voimaa ja tasapainoa, puolierot ovat kaventuneet ja lavan hallintaan on tullut kehitystä. Oman lajini lajinomaiset voimisteluliikkeet onnistuvat entistä paremmin, enkä vaativimpia liikkeitä tehdessä pelkää enää olkapäideni loukkaamista." - Laura Pihkala, Crossfit

"Ehdin muutaman kuukauden treenaamaan räjähdysvoimaa kerta viikkoon Jonin johdolla kunnes tämän tyyppinen fysiikkatreeni jätettiin pois kisavalmistautumisen viimeisellä kuukautena. Tavalliseen tapaan kävin hakeen sparrieriä tutuilta jätkiltä oman salin ulkopuolelta. Kun kolmannen kerran viikon sisään kysellään puntalla käyntien määrää viime aikoina tajusin että nyt on asioita tehty oikein." - Mikael "Miksu" Nyyssönen, vapaaottelu, Cage

"Valmistauduin ekaan kisaan ja kysyin neuvoa, mitä tehdä jos alkaa jännittää: "Luota systeemiin. Luota siihen, että olet valmistautunut niin hyvin kuin mahdollista, ja olet kisassa sen hetken paras versio itsestäsi." Ajattelen, että tasainen nousujohteinen kehitys ja onnistumiset perustuvat luottamukseen ja jatkuvaan dialogiin. Optimal Sport Academyssä luotan paitsi valmentajiin, myös systeemiin - siihen että käytössäni on parhaat, uusimmat ja perustelluimmat opit, ohjelmoinnit ja "vetokumiviritykset", minulle räätälöityinä. Sen jälkeen voi rauhassa keskittyä kyykkäämään, rohkeasti ja syvälle, ja tahkota ennätyksiä." - Karoliina Seppälä, voimanosto, Optimal Lifters, IPF